Voorleesfeestje uit prentenboek Maximiliaan Moddermand 25 januari in de bieb

Op woensdag 25 januari is er een leuk voorleesfeestje in bibliotheek Overvecht. Tussen 15.00 en 17.00 uur start elk half uur een voorlees-sessie uit het prentenboek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ (3-6 jaar). Het voorleesfeest is de start van de Nationale Voorleesdagen.

Prentenboek Maximiliaan Modderman (3-6)

In alle Utrechtse bibliotheken wordt woensdag 25 januari voorgelezen uit ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Daarna is er een feestje met slingers, iets lekkers en een feestmuts voor alle kinderen en hun knuffel. Utrechtse voorleeshelden lezen voor. Het voorlezen start elk half uur tussen 15.00 tot 17.00 uur. Deelname is gratis.


Het Prentenboek van het Jaar is ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Joukje Akveld. Maximiliaan Modderman geeft in de tuin een feest voor zijn speelgoedbeesten. Daar hoort natuurlijk taart bij. Al gauw wordt het een wild feestje. Dus moeten alle kleren en alle beesten in bad. En ook het boek. En de taart. Wat zullen papa en mama daarvan vinden … ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ is onderdeel van de Prentenboeken Top Tien.

Nationale Voorleesdagen starten 25 januari

Voorlezen is leuk! Niets fijner dan samen met je peuter, kleuter of kleinkind een boekje lezen. Daarnaast is het belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Daarom zijn er elk jaar in januari de Nationale Voorleesdagen voor kinderen tot 6 jaar, dit jaar van 25 januari t/m 4 februari. Naast de voorleesfeestjes zijn er theatervoorstellingen in bibliotheek Neude en Leidsche Rijn en een voorleesontbijt met muzikant Douwe Bob in Bibliotheek Neude.

Bovendien komt Helga Huisjes op 1 februari voorlezen en zingen voor kinderen tot twee jaar. Kom vooral meezingen met je eigen dreumes. Kijk hier om je aan te melden.

Gratis miniboekje en voorleestips in meer talen

Voorlezen, ook in de eigen taal, is voor een kind heel belangrijk. Van ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ is een miniversie uitgegeven in het Nederlands, Arabisch, Pools en Turks. Deze is gratis af te halen in de bibliotheek.

Kijk hier voor meer informatie over de Voorleesdagen en tickets.

Bron: Bibliotheek Utrecht

logo bibliotheekutrecht