Video: bijeenkomst Wijkambassadeurs van Overvecht in ZIMIHC theater Stefanus

Overvecht heeft nu tweeënveertig wijkambassadeurs. Dit zijn bewoners die zich positief inzetten voor het verbeteren van de wijk, ze vormen een netwerk en komen regelmatig bij elkaar. Zij delen echte verhalen uit de wijk en praten mee over de plannen van Samen voor Overvecht. Onlangs hadden zij een bijeenkomst in ZIMIHC theater Stefanus. Lara Hama Rash van het FNV was erbij om een vlog te maken van deze bijeenkomst.

Over Aardgasvrij en plan Centrum Overvecht

Ewad Elarbab – bewonersverbinder van de Wijkambassadeurs – was blij met de bijeenkomst:

“We hebben vandaag, vanavond twee belangrijke thema’s besproken: Aardgasvrij en Centrumplan Overvecht. We hebben kunnen zien hoe betrokken de wijkambassadeurs zijn en hoe bereid ze zijn om mee te denken over deze thema’s. Ook hebben we besproken welke rol wij hierin kunnen nemen en dat zegt denk ik alles over de betrokkenheid van de wijkambassadeurs.”

Ewad Elarbab

Altijd plek voor meer Wijkambassadeurs

Wijkwethouder Rachel Streefland was uitgenodigd om erbij te zijn. Zij benadrukte het belang van de wijkambassadeurs en gaf aan dat er altijd plek is voor méér mensen in deze groep. Onderwerpen genoeg in de wijk. Rachel:

“Het is enorm verbindend, mensen ontmoeten elkaar, kennen elkaar ook goed. Ze zijn vier keer per jaar, soms iets vaker bij elkaar, delen ook wat ze zien in de wijk en van welke betekenis ze zijn. Het is heel leuk om daarbij betrokken te zijn.”

Rachel Streefland

Bekijk de vlog van Lara hieronder. Meer weten? Kijk op de pagina van de Wijkambassadeurs en lees alle artikelen terug die zij voor Dreefnieuws hebben geschreven.

Vlog van de Wijkambassadeurs