Wijkambassadeur van Overvecht: Georgette de Sonnaville

De zomer is weer begonnen en dat is dus de tijd om de nieuwe plekjes in Overvecht te leren kennen. Maar ook tijd om een van de nieuwe wijkambassadeurs te leren kennen. Dit keer Georgette de Sonnaville. Zij woont in de zogenaamde Experimentele flats.

TEKST: Dennis van Elten | FOTO: Godfried van Utrecht

‘Afgelopen zomer bestonden deze flats vijftig jaar. Een actieve feestcommissie heeft daar toen een prachtfeest voor georganiseerd. Het typeert de bewoners van deze flats: ze zijn heel betrokken en vaak creatief en ondernemend. We kennen elkaar en voelen een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de openbare ruimte in en om de flats. We ruimen zwerfvuil op en er staat een boekenkast met boeken om mee te nemen. Er zijn nu extra tuinperkjes met kruiden aangelegd en via een subsidie van de gemeente heeft iedere flat eigen picknicktafels en bankjes gekregen.

Deze flats zijn heerlijk om in te wonen. Ze zijn heel ruim en staan midden in het groen. Bovendien heeft iedere verdieping een gemeenschappelijke hal. Dat is echt riant. Daar kunnen we elkaar ontmoeten en activiteiten organiseren. Als ik via de Vecht naar huis fiets, besef ik steeds vaker hoe fijn ik woon.’

‘Ik geniet van al het groen om mijn huis. Er staat een prachtige boom naast het slaapkamerraam en ’s ochtends word ik wakker van de vogels en de wind die door de bomen ruist.’

‘Ik ben muzikant en geef saxofoonles aan iedereen die (beter) saxofoon wil spelen, jong of oud. Mijn oudste leerling is bijna tachtig! Ik vind het fantastisch als mensen willen blijven leren en ik vind het bijzonder als ik ze daarbij mag helpen. Altijd roep ik dat ik hartstikke leuke leerlingen heb. Ik maak multidisciplinaire voorstellingen met saxofoon, zang, dans en theater, met ruimte voor improvisatie. Ik doe altijd dingen die leuk zijn, ik geloof niet dat ik anders kan.

Meer betrokken bij Overvecht

Tijdens de pandemie zag ik een enorme behoefte aan positieve signalen en houvast. Op dat moment begon ik mezelf steeds beter te voelen door een programma waar ik aan deelnam. Dat was maar één keer in de maand en het was supersimpel. Ik voelde dat ik dit met heel veel mensen wilde delen, zodat veel meer mensen weer blijer in het leven konden staan. Daar begon ik mee vanuit Overvecht omdat ik hier woon. Het werd opgepikt door de wijkambassadeurs als een positief signaal uit de wijk.

Het wijkambassadeurschap inspireert me. Het heeft Overvecht persoonlijker voor me gemaakt en de wijk een gezicht gegeven. Ik voel me meer betrokken en er is een steeds grotere drive om mensen uit Overvecht te ontmoeten en te verwelkomen. Er zijn hier zoveel verschillende mensen en culturen. Er valt zoveel te leren en we kunnen zoveel voor elkaar betekenen!’

Meer over Georgette

saxofoonlesinutrecht.nl
georgettedesonnaville.nl

Wijkambassadeurs

Lees hier alles over de Wijkambassadeurs van Overvecht