Leerlingen Marcusschool en Wijkambassadeurs werken aan een schoon Overvecht

De Wijkambassadeurs van Overvecht zijn een nieuw project gestart: Schoon in de buurt. Samen met leerlingen van onder meer de Marcusschool hebben ze ondergrondse vuilcontainers mooi gemaakt met prachtige tekeningen. Zo vallen de vuilcontainers meer op en zullen minder mensen geneigd zijn om vuil zomaar op straat te gooien.

Hassan en Marvin: Schoon in de buurt

Onder andere wijkambassadeurs Hassan Oumhamed en Marvin Peters zetten zich in voor een schone wijk. Hoe zorg je ervoor dat er minder vuil op straat ligt? Dat mensen het vuil ín de container stoppen in plaats van ernaast? Daar hebben ze nu iets op gevonden. Leerlingen van de Marcusschool hebben in samenwerking met de Wijkambassadeurs ondergrondse vuilcontainers opgevrolijkt met prachtige tekeningen.

De boodschap is duidelijk: vuilnis stop je ín de opvallend mooie containers en voor grof vuil bel je om een afspraak te maken. Als je eens in de buurt bent van de Marcusschool in Overvecht-Noord: ga de tekeningen eens bekijken. Basisschool de Schakel gaat ook meedoen, dus er is nog meer moois op komst.

Bekijk onderaan dit artikel de video over dit project: Schoon in de buurt.

Wijkambassadeurs: samen voor een betere wijk

De Wijkambassadeurs zijn bewoners die zich positief inzetten voor het verbeteren van de wijk. Zij delen echte verhalen uit de wijk en praten mee over de plannen van de wijkaanpak Samen voor Overvecht. De wijkambassadeurs richten zich vooral op deze vier onderwerpen:

  1. Schone Wijk: hoe kunnen we het afvalprobleem verhelpen?
  2. Groen: hoe krijgen we gevarieerder groen? Hoe behouden we groen in de wijk?
  3. Meedoen & Ondernemen: Hoe zorgen we ervoor dat meer mensen mee kunnen doen?
  4. Cultuur en ontmoeting: hoe mengen verschillende groepen uit de wijk meer met elkaar?  

Meer informatie

Kijk op de webpagina van de Wijkambassadeurs voor meer informatie.
Vind Schoon Overvecht op Facebook voor updates over het project Schoon in de buurt.

Heb je een vraag of wil je je aansluiten bij de Wijkambassadeurs van Overvecht? Neem dan contact op via e-mail of bel bewonersverbinder Awad Elarbab: 06 156 089 50.

Video: Wijkambassadeurs van Overvecht en Project

Bekijk hieronder de video over het Wijkambassadeurs-project Schoon in de buurt. De video is gemaakt door videograaf Carilijne Pieters in het kader van de wijkaanpak Samen voor Overvecht.