Stap voor stap leren moestuinieren in Stadstuin Klopvaart

Zelf gezonde groenten telen, oogsten en daarna opeten? Met of zonder tuin, er is altijd wel een plekje te vinden voor een moestuintje. De een zet potten op het balkon, de ander gebruikt een hoekje van de tuin. Bovendien kun je actief zijn met moestuinieren in een van de stadstuinen van Utrecht Natuurlijk. Maar hoe doe je dat eigenlijk, moestuinieren? Bij Stadstuin Klopvaart kun je in een korte IVN-cursus leren hoe je met beperkte middelen een (kleine) moestuin opzet en daaruit goed kunt oogsten.

De cursus is bedoeld voor volwassenen met weinig kennis van zaaien en groenten kweken. Het is handig om ook daadwerkelijk een moestuintje te starten als je meedoet aan de cursus. En dat kan al op een klein stukje! Aan bod komen: inrichten van een moestuin, zaaien, verspenen, uitplanten, factoren die invloed hebben op het groei proces, helpers en plaaggeesten, wisselteelt en de zaaikalender. Je werkt samen met de natuur.

Cursusreeks op dinsdagochtend óf woensdagavond

Deze uitvoering van de cursus bestaat uit drie bijeenkomsten op Stadstuin Klopvaart (Vancouverdreef 70 in Utrecht). Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan stadstuinieren@hotmail.com. De cursus gaat door bij minimaal acht deelnemers; een groep heeft maximaal vijftien deelnemers.

Je volgt deze cursus naar keuze op dinsdagochtend óf op woensdagavond:

  • dinsdagochtend 21 februari, 21 maart en 11 april 2023, van 09.30 tot 11.30 uur. Plus eind april of begin mei een excursie naar Tuinenpark De Pioniers..
  • woensdagavond 22 februari, 22 maart en 12 april 2023, van 19.30 tot 21.30 uur. Plus eind april of begin mei een excursie naar Tuinenpark De Pioniers.

Kosten voor deelname

Meedoen aan deze cursus kost €12,50 (met U-Pas) of €25,- (zonder U-Pas). Dit is inclusief werkmateriaal, een cursusboek van twintig pagina’s en koffie/thee.

De cursus Stap voor Stap moestuinieren is een samenwerking tussen Utrecht Natuurlijk en IVN.

Foto: Stadstuin Klopvaart – Utrecht Natuurlijk
Bron: Utrecht Natuurlijk

logo Utrecht Natuurlijk