Ontdek de geheimen van (on)kruiden in Stadstuin Klopvaart zaterdag 9 juli


In je omgeving zie je geregeld kruiden en bloemen, waarvan je je wellicht afvraagt wat het is. En misschien zou je willen weten welke je kunt eten, of wat je er nog meer mee kunt doen. Ben je daar benieuwd naar? Dan heeft Stadstuin Klopvaart in Overvecht een activiteit voor je: de (on-) kruidenwandeling op zaterdag 9 juli!

Proef eetbare bloemen

In de tuinen van Utrecht Natuurlijk is veel meer te beleven dan alleen maar groenten en mooie planten. Vandaag gebruik je al je zintuigen tijdens deze tuinwandeling over de stadstuin. We staan stil bij eetbare onkruiden. Want onkruiden zijn veel meer dan ongewenste kruiden. We kijken naar al het moois wat er groeit en bloeit. We komen eetbare tuinplanten tegen. We voelen en ruiken aan planten, die we gebruiken als kruiden en we proeven eetbare bloemen. Een wandeling die je zal verbazen.

(on)Kruidenboter maken

Janneke Steenmans van Utrecht Natuurlijk begeleid de wandeling, die we afsluiten met het maken van thee en stokbrood met kruidenboter van vers geplukte (on)kruiden.

Wil je meedoen? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier op de website van Utrecht Natuurlijk. Deelname kost €7,50. Zie je geen formulier onderaan? Dan is de activiteit helaas al volgeboekt.

Informatie over de kruidenwandeling

Wanneer: zaterdag 9 juli van 14.00 tot 16.00 uur
Waar: Stadstuin Klopvaart, Vancouverdreef 70 in Utrecht Overvecht
Inschrijven kan hier.
Utrecht Natuurlijk houdt zich natuurlijk aan eventuele corona-maatregelen, mochten die gelden op 9 juli.
Bron: Utrecht Natuurlijk.

Meer nieuws over groen en ontspannen in Overvecht.