Expositie Overvechts kunstenaar Anton Westbroek 11 en 12 februari

In het weekend van 11 en 12 februari 2023 is er in ZIMIHC theater Stefanus bijzonder werk te zien van kunstenaar Anton Westbroek uit Overvecht. Alleen dit weekend heb je de kans om de wereld door Antons ogen te zien en zijn sterk onderscheidend werk te bewonderen.

Kunstenaar bij atelier Spat

Anton is een fulltime kunstenaar. Hij werkt bij Atelier Spat van de Tussenvoorziening en thuis in Utrecht Overvecht. Anton beschrijft zichzelf als ‘eeuwig zoekend, maar ook al veel gevonden’. Zijn werk is zeer onderscheidend en veel kijkers zijn erg enthousiast. Hij schildert op groot karton dat hij vindt bij winkelcentrum Overvecht.

Een doolhof door Antons kunst

De laatste tijd is Anton zijn werk vaker zichtbaar via de art brut kunststroom, ook wel outsider art (i.e. kunstenaars die vooral hun eigen regels volgen buiten de algemene kunstwereld en die technieken zelf aanleren, zie Wikipedia). Nu is het tijd voor één van Antons dromen: een expositie waarin bijna zijn gehele oeuvre zichtbaar is. In ZIMIHC theater Stefanus is daar een passende vorm voor gevonden: een doolhof.

Anton woont in Overvecht, de wijk waar ZIMIHC theater Stefanus is gevestigd. ZIMIHC heeft als belangrijk doel dat zij kunstenaars een podium geeft, met name kunstenaars voor wie het niet vanzelfsprekend is dat zij een podium krijgen. De expositie op 11 en 12 februari is dus een unieke gelegenheid om het werk van Anton Westbroek te zien.

Feestelijke opening vrijdag 10 februari

De vrijdag voor het expositieweekend is er een feestelijke officiële opening vanaf 15.00 uur. Zaterdag en zondag kan iedereen komen kijken tussen 10.00 en 17.00 uur. Toegang is gratis, maar een vrijwillige donatie aan de kunstenaar (voor wie het kan missen) wordt zeer gewaardeerd.

Stichting Bijzonder

Deze expositie komt mede tot stand dankzij Stichting Bijzonder. Deze stichting helpt Anton om als persoon en kunstenaar meer zichtbaar te zijn. Deze expositie is een afsluitend onderdeel van een traject van een jaar. Het is een voorbeeld van hoe Stichting Bijzonder makers met een kwetsbaarheid helpt om zichtbaar te zijn in de maatschappij. Ze organiseren podia voor producten en kunstenaars, bieden begeleiding en advies.

Solo-expositie Anton Westbroek

Wanneer: zaterdag 11 en zondag 12 februari 2023 tussen 10.00 en 17.00 uur
Opening: vrijdag 10 februari 2023 vanaf 15.00 uur
Waar: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2 in Utrecht Overvecht.
Toegang: gratis.

Meer informatie

Instagram: bijzondereproducten en antonwestbroek
Vragen: neem contact op met Charlotte van Haselen van Stichting Bijzonder via charlotte@bijzondereproducten.nl of 06 171 46 255.

Bron: ZIMIHC
Beeld: Anton Westbroek

Meer nieuws van Cultuur Platform Overvecht