Volop naschoolse activiteiten bij Brede School in Overvecht

Het schooljaar zit alweer bijna in december. Op de twaalf scholen van de Brede School Overvecht zijn activiteiten onder en na schooltijd ook weer van start gegaan. Daarbij zijn bekende activiteiten als tekenen, schaken, programmeren, natuur & techniek en samen lezen voor alle groepen. De lessen zijn gratis en voor alle kinderen uit Overvecht. Zijn er meer aanmeldingen dan plaatsen, dan hebben de kinderen van de twaalf scholen die horen bij Brede School Overvecht voorrang.

Er zijn weer veel verschillende sporten: worstelen, voetbal, hockey, dans en taekwondo. En natuurlijk de Avonturenclub. Nieuwe activiteiten zijn er ook dit jaar: frisbee en urban sports voor de kinderen van groep 6, 7 en 8. Nieuw is ook dat kleuters zich kunnen aanmelden voor zang en bewegen na schooltijd.

Van school naar club in de wijk

Na de lessen op school, waar de kinderen kennismaken met de activiteit, zijn er nog vijf extra lessen. Deze lessen zijn voor kinderen die het leuk vonden om mee te doen en die nog meer willen leren of ervaren. Het is ook een goede manier om kennis te maken met de club. Want van bijna alle activiteiten op de scholen is ook een club of vereniging gevestigd in de wijk. Hierdoor krijgen kinderen de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken en ervaren zij een leuke vreedzame vrije tijdsbesteding.

Aanmelden en op de hoogte blijven

Vanaf maandag 31 oktober is aanmelden voor activiteiten mogelijk. Dat kan via de website van de Brede School Overvecht, daar staat ook waar en wanneer de vervolglessen zijn.

Wil je op de hoogte blijven van de Brede School Overvecht? Kijk regelmatig op de website van Brede School Overvecht en/of schrijf je in voor onze Nieuwsbrief. Ook dat kan via de website.

Tekst: Derk Marseille (voor Dreefnieuws nr. 30 – september/oktober 2022)
Beeld: muziekactiviteit, bron: website Brede School Utrecht