Oproer Biercafé opent zaterdag 2 april in Overvecht

Je heb het vast al gezien, onderin de opvallende studentenflat The Cube langs de Brailledreef in Overvecht: het nieuwe Oproer Biercafé. Vanaf zaterdag 2 april zijn ze geopend en dat vieren ze natuurlijk met feestelijke activiteiten.

FOTO boven artikel: Godfried van Utrecht

Een nieuwe plek in Overvecht

Eigenaren van de bierbrouwerij en het café zijn Mark Strooker (43 jaar) en Bart-Jan Hoeijmakers (43 jaar). Zij hadden een biercafé en restaurant in de wijk Zuilen. Begin vorig jaar is die echter door brand volledig verwoest. Mark en Bart-Jan wilden na deze tegenslag positief naar de toekomst blijven kijken. Daarom begonnen ze aan een groot project: een nieuwe plek in de wijk Overvecht, maar liefst 800 m2 groot (twee keer zo groot als ze hadden) en plek voor een buitenterras.

Mark: “Wij proberen met alles wat we doen mensen te inspireren, hopen met ons initiatief de wereld een beetje positiever en beter te maken. Qua duurzaamheid, inclusiviteit en goed bier. Daarom was de keus om in Overvecht een plek op te zetten ook snel gemaakt.” (bron) Via een succesvolle crowdfunding, waarbij ze ook nadrukkelijk samenwerking in de wijk zochten, kregen ze de begroting rond.

“We hebben heel veel positieve reacties uit de wijk gekregen en dat geeft ons het gevoel dat we welkom zijn.”

Mark en Bart-Jan
Het biercafé kort voor de opening

Verbindende factor zijn

Eind vorig jaar, na de crowdfunding, sprak Dreefnieuws redactielid Marco van den Doel met beide heren over hun betrokkenheid in Overvecht:

“Oproer is een sociale onderneming, die inclusiviteit wil bevorderen. Dat was voor de verhuurder een belangrijke reden om Oproer een plek in The Fizz (de studentenflat, red) te geven. Oproer wil inspireren en wil een verbindende factor zijn in de wijk. Daarom gaan we ook samenwerken met kleine lokale ondernemers uit de wijk en hen een podium geven. Wij hopen dat meer Utrechters Overvecht gaan ontdekken en zien dat Overvecht veel te bieden heeft. Met Oproer willen wij de wereld een beetje leuker en mooier maken. En dat onder het genot van een lekker biertje.”

Openingsweekend 2 en 3 april

Oproer viert op zaterdag 2 april en zondag 3 april twee dagen lang de opening van het biercafé. Natuurlijk is iedereen welkom om daarop te proosten, kennis te maken en rond te kijken. Het café serveert natuurlijk hun eigen bier, maar ook koffie, frisdrank, sapjes en (vegan) hapjes. Op zaterdag is er de hele dag een leuk programma vol muziekoptredens, kunst, theater en zondag een filmavond van 20.00 tot 22.00 uur.

Programma:

10.30 – 13.00: Creatieve workshop met bierviltjes (6+)
11.00 – 12.00: Wolkenmannetje: voorlezen en knutselen (3+)
11.00 – 14.00: Schminken
12.00 – 12.20: Circustheater Fabuloka ‘De Zwerver’
15.00 – 18.00: Bankra Bike sound system
18.15 – 19.00: Brassa Brassband
20.00 – 22.00: Bankra Bike sound system in Oproer

Zondag 3 april: Filmnight
20.00 – 22.00 Filmavond: Another Round (Druk)

In het Facebook-evenement vind je het hele programma en krijg je updates over de activiteiten in het openingsweekend.

Oproer Biercafé

Beyaertdreef 5, 3562 LG Utrecht
Meer informatie op de website van Oproer Biercafé

Er wordt nog hard gewerkt anderhalve week voor de opening

Meer cultuurnieuws uit Overvecht