Kinderen Johannesschool maken kunstwerk voor Overvecht

Project van Stichting Move

Groep 7 van de Johannesschool in Utrecht Overvecht en studenten van het UVSV en USC hebben zich de afgelopen maanden ingezet voor de wijk Overvecht. Zij organiseerden samen een project rond het thema vrijheid. De studenten en de kinderen brainstormden over wat vrijheid voor hun betekent. 

Na verschillende brainstormsessies op school, maakten zij onder leiding van kunstenaar Jasper-Willem de Boer een prachtig houten kunstwerk voor de wijk. Hier kwamen hun ideeën over vrijheid naar voren, waarmee ze de buurt willen inspireren.

Hoe kun jij je eigen buurt verbeteren?

De Johannesschool doet mee aan een Move-project. Stichting Move laat kinderen uit wijken als Utrecht Overvecht ontdekken welke mogelijkheden zij hebben in de maatschappij. Dit doen zij door deze kinderen te koppelen aan studenten. In een kort project leren ze elkaar kennen en bedenken de kinderen hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren.

De studenten helpen met de uitvoering van de plannen. De ideeën en talenten van de kinderen staan hierbij altijd voorop. Dit jaar organiseerde Move dit project in samenwerking met het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg. Dit jaar viert Nederland 75 jaar vrijheid. Het V-fonds draagt hieraan bij door projecten zoals deze mogelijk te maken.

Kinderen ontdekken hun mogelijkheden

De uitkomst van het project was dat de kinderen heel graag een kunstwerk wilden maken voor op school, in samenwerking met kunstenaar Jasper-Willem de Boer. Het is een houten kunstwerk in de vorm van vleugels geworden. Met post-its konden zij hun ideeën over vrijheid hieraan ophangen (zie foto’s). De studenten waren verrast over de uiteenlopende ideeën van de kinderen over vrijheid. Eén van de leerlingen zei bijvoorbeeld:

“Ik hoop dat kinderen veilig kunnen opgroeien in Overvecht. En dat ouderen veiliger kunnen wonen.”

johannesschool post-it vrijheid

Weer een andere leerling zei: “Geen oorlog. In elk land niet. Het is niet goed. Zo leven we beter. Zo hebben we geen ruzie.” De kinderen hopen dat dit kunstwerk iedereen in Overvecht inspireert om goed met elkaar om te gaan.

Over Stichting Move

Stichting Move staat voor duurzame verbindingen in de samenleving realiseren. Move zet zich in voor kinderen en jongeren van 10 tot 16 jaar die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. Tijdens maatschappelijke projecten ontdekken zij hun talenten en leren zij wat ze daarmee kunnen doen. Al meer dan 16.000 kinderen en jongeren deden mee aan een Move-project.

Meer over Stichting Move
Meer over de Johannesschool 

Bron: Stichting Move

Dit is Stichting Move