Malek en Emilie zijn maatjes via Big Brothers Big Sisters – Samen voor Overvecht (video)

Malek en Emilie uit Overvecht zijn maatjes. Ze vonden elkaar via Big Brothers Big Sisters, een maatjesproject voor kinderen en jongeren. Speciaal voor Samen voor Overvecht filmde Jeremy Flohr het verhaal van Malek en Emilie.

‘Bigs’ zijn enthousiaste Utrechters (21+), die een positief rolmodel willen zijn voor een ‘Little’. Elke week gaan de ‘Bigs’ en Littles’ iets leuks doen met elkaar. Zoals voetballen en spelletjes doen, knutselen of misschien naar de speeltuin. Of in het geval van Malek en Emilie: huiswerk maken voor Malek en een bal leren hooghouden voor Emilie.

Leefwereld vergroten

Stichting Big Brothers Big Sisters (BBBS) zet zich op deze manier in voor kinderen en jongeren uit gezinnen die rondkomen van een inkomen rond het minimum. Zij kunnen vaak wel wat extra aandacht gebruiken. De Bigs vergroten de leefwereld van de Little – en van zichzelf – en helpen hem/haar zich te ontwikkelen. Denk daarbij aan sociale vaardigheden, zelfvertrouwen opdoen en helpen met schoolwerk.

“Ik leer Emilie een bal hooghouden, schieten en kickboksen.”

Malek.

Wijkaanpak Samen voor Overvecht

BBBS werkt zo aan doelen en ambities die de gemeente Utrecht ook belangrijk vindt voor Overvecht. Daarom ondersteunt de gemeente deze stichting vanuit de wijkaanpak Samen voor Overvecht. BBBS levert een bijdrage aan het versterken van het toekomstperspectief voor kinderen en jongeren in school en werk.

Camjo Jeremy Flohr maakte een korte film over BBBS-maatjes Malek en Emilie, speciaal voor de videoserie over de wijkaanpak Samen voor Overvecht. Bekijk hun verhaal hieronder of via ons YouTube-kanaal (klik hier).

Foto’s: videostills uit de video van Jeremy Flohr.

Video: Emilie en Malek zijn maatjes via Big Brothers Big Sisters