03Office in Overvecht geopend: Hier werken jongeren aan hun toekomst

Woensdag 9 maart vond de officiƫle opening plaats van 03Office: een nieuwe plek in Overvecht waar jongeren zich samen kunnen ontwikkelen en werken aan hun toekomst. Deze ontwikkelplaats vind je op bedrijventerrein Nieuw Overvecht, op de Mississippidreef 85. Het idee voor 03Office is ontstaan vanuit Samen voor Overvecht. Perspectief voor de jeugd versterken is een belangrijk thema in de wijkaanpak; de vestiging van 03Office in Overvecht is dus een mooie invulling van die ambitie.

Perspectief bieden voor jongeren

Veel jongvolwassenen in Overvecht hebben het talent en de motivatie, maar vinden moeilijk hun weg wat betreft werk, opleiding en ondernemen. Aan de andere kant is de vraag naar gemotiveerde werknemers groot. Dat is precies waar 03Office over gaat. Nu al zijn er jonge ondernemers druk bezig om zich te ontwikkelen en te bouwen aan hun toekomst. Nouaman el Filali is bijvoorbeeld ondernemer en eigenaar van BrokenPhone.nl, Ouassim Abdi is eigenaar van Barbershop Unique. Zij zullen in de toekomst ook andere jongeren uit de wijk helpen met het werken aan hun droom.

“Het is een idee dat vanuit de jongeren uit de wijk zelf is gekomen. Vorig jaar heb ik een uitgebreid gesprek met ze gevoerd over wat ze van de wijk vinden en wat ze van hun eigen toekomstperspectief vinden. Toen hebben ze gezegd: We zouden wel een eigen plek in de wijk willen, waar we met elkaar werken aan onze toekomst; en dat ondersteund door een aantal professionele partijen. Dat idee sloeg heel erg aan bij ons en partners in de wijk. En uiteindelijk is het gerealiseerd.”

Marco van den Berg – manager wijkaanpak Samen voor Overvecht

Over 03Office

In het ontwikkelcentrum van 03Office kun je terecht voor workshops, trainingen en voorlichting. Jongeren krijgen er ook ruimte om te werken aan hun CV of sollicitatiebrief. Op de begane grond van het pand zijn elf bedrijfsruimtes voor jonge ondernemers die met begeleiding van DOK030 en Stichting Jongerenwerk Utrecht (JoU) een bedrijf starten. Kijk hier voor meer informatie over 03Office – Stichting 030 Office. Of kom langs op de Mississippidreef nummer 85 in Utrecht.

Samen voor Overvecht

Er gebeuren veel mooie dingen in Overvecht. In de videoserie van Samen voor Overvecht kijken we iedere keer naar een organisatie of initiatief waar Overvecht een stukje mooier van wordt. Wil je meer weten over de wijkaanpak? Kijk dan op de webpagina van Samen voor Overvecht.

Video: Opening van 03Office

Jeremy Flohr is een van de camjo’s die verhalen over bijzondere mensen, initiatieven en organisaties in Overvecht in beeld brengt. Speciaal voor Samen voor Overvecht filmde hij de opening van 03Office. Bekijk de video via YouTube of hieronder.

Foto bovenaan: wijkwethouder Kees Diepeveen en jongeren van 03Office tijdens de opening – videostill uit de video van Jeremy Flohr.