Digitale Buddies brengen jongeren en ouderen in Overvecht bij elkaar

Digitale Buddies is een project van Geluks BV, dat jong en oud bij elkaar brengt en zorgt voor meer geluk onder ouderen. Jongeren leren hun oudere buddies van alles over bijvoorbeeld computers en internet. Ouderen delen op hun beurt hun verhalen en levenservaring. In Overvecht vind je Digitale Buddies in buurtcentrum de Jager.

Wat doen de Digitale Buddies?

ROC-studenten en ouderen gaan gedurende tien weken in gesprek met elkaar. De jongeren helpen de ouderen met digitale vaardigheden. De ouderen delen hun levenservaring met de jongeren. Zo ontstaat een oprechte uitwisseling met echt contact, plezier en mooie gesprekken, terwijl deelnemers tegelijkertijd handige digitale vaardigheden opdoen.

Dit is het resultaat

Door aan Digitale Buddies mee te doen, worden ouderen digitaal vaardiger en meer zelfstandig. Het contact met de jongeren kan bovendien hun gevoel van verbondenheid vergroten. Ook maken ze ook makkelijker contact met anderen. Jongeren hebben net zoveel aan hun deelname. Zij zijn ineens de leraar, voelen zich gezien en erkend in hun kennis. Hun buddies staan meestal te popelen om aan de slag te gaan. Studenten ervaren dit als bijzonder betekenisvol.

Digitale Buddies zorgen voor mooie verhalen

Kees is een van de deelnemers van Digitale Buddies. Zijn vrouw is overleden en zijn kinderen uit huis. Vaak voelde hij zich eenzaam. Door hartproblemen kan hij zijn kinderen in de Verenigde Staten ook niet meer bezoeken. Door de bijeenkomsten van Digitale Buddies heeft hij geleerd hoe hij kon videobellen met Skype. Hij is nog steeds alleen, maar voelt zich veel minder eenzaam omdat hij makkelijker in contact komt met mensen die hij belangrijk vindt.

“Ik kon niks, snapte alle toetsen niet en nu kan ik ineens internetten!”

Carla, 78 jaar, deelnemer Digitale Buddies

Meedoen met Digitale Buddies?

De volgende reeks bijeenkomsten start in november 2022 op de locatie Buurthuis de Jager in Overvecht, van 10.00 – 12.00 uur. In deze groep is er speciale aandacht voor het leren omgaan met de online patiëntomgeving van de huisarts.

Klik hier om je aan te melden.

De bijeenkomsten vinden elke woensdag plaats van 18 november 2022 t/m 3 februari 2023 (met uitzondering van 30 december en 6 januari).

U in de Wijk over de Digitale Buddies in Overvecht


Meer nieuws speciaal voor ouderen.