Digicafés op 23 en 30 november in Bibliotheek Overvecht

Het Digicafé: Voor iedereen die meer wil weten over de digitale wereld. Tijdens het Digicafé staat één onderwerp centraal. Praat mee, krijg en geef leuke en handige tips. Uiteraard onder het genot van een lekkere kop koffie of thee! In Bibliotheek Overvecht is het Digicafé iedere derde en laatste woensdag van de maand. Toegang is gratis, aanmelden niet nodig. Je bent welkom om aan te schuiven.

Woensdag 23 november: hoe mobiel ben jij?

Op woensdag 23 november – van 10.00 tot 11.30 uur – gaat het Digicafé over vervoer. Ga je graag op pad? Leer zoeken naar de ideale reisroutes en goedkope kaartjes voor activiteiten. Je krijgt ook tips over hoe je zoekt wat er bij jou in de buurt te doen is. In samenwerking met Ouderenfonds en Ziggo/Vodafone.

Woensdag 30 november: jouw online grenzen

Wat zijn jouw grenzen op het internet? Daarover gaat het Digicafé van woensdag 30 november – van 10.00 tot 11.30 uur. Op internet zijn grenzen vaag. Je beleeft het via je eigen filterbubbel en deelt je mening met de rest van de wereld. Wat deel je wel of niet en wat kan strafbaar zijn? Met medewerking van een mediapedagoog van Het Mediateam en de wijkagent.

Over het Digicafé

Het Digicafé is een plek om elke maand naar toe te gaan. Steeds meer diensten zijn digitaal en ook werken en leren is steeds meer online. Samen met anderen verken je deze digitale wereld. Door ervaringen uit te wisselen leer je meer.

Bij de Digicafé’s bespreken we iedere maand een nieuw onderwerp: ‘laagdrempelig, leerzaam en leuk’ is hierbij de insteek. In elke Digicafé is er ruimte om zelf te oefenen, zodat je ook thuis weet wat je kunt doen. En als je daarna nog vragen hebt, kun je altijd terecht in een van de inloopspreekuren over digitale vragen van DigiTaalhuis: iedere dinsdag en donderdag tussen 13.00 en 15.00 uur in Bibliotheek Overvecht.