Digicafé iedere maand bij Bibliotheek Overvecht

Bibliotheek Overvecht start met iets nieuws: Digicafé. Onderwerpen zijn onder meer ‘fake news’, informatiebubbels en het gebruik van sociale media. Iedere laatste woensdag van de maand is er weer een Digicafé in de bibliotheek, van 14.30 tot 16.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Meer weten over de digitale wereld

Het Digicafé is er voor iedereen die meer wil weten over de digitale wereld. Deelnemers wisselen ervaringen uit en krijgen handige en leuke tips, van de gespreksleider en van elkaar. Uiteraard doen we dit allemaal onder het genot van een lekkere kop koffie! De komende vier maanden gaat het Digicafé over de volgende onderwerpen:

30 maart: over nepnieuws

Waarom zijn mensen zo makkelijk voor de gek te houden? Hoe kunnen we nepnieuws herkennen? Hoeveel uur op social media is gezond?

20 april: Veilig op het internet​

Een week eerder i.v.m. Koningsdag: Wat weet jij van veilig internetten? Wat is een veilig wachtwoord en hoe kan je al die wachtwoorden veilig bewaren? We geven je voorbeelden en gaan aan de slag met concrete tips.

25 mei: Je digitale erfenis​

Wat blijft er online achter als iemand komt te overlijden? Hoe krijgen nabestaanden toegang tot een telefoon als zij de code niet weten? En hoe wordt identiteitsfraude voorkomen met gegevens van iemand die is overleden?

29 juni: Zoeken op internet

Hoe kan je vinden wat je zoekt en welke zoektermen kun je gebruiken? Hoe weet je of de informatie betrouwbaar is?

Over digicafé

Digicafé: iedere laatste woensdag van de maand
Waar: Bibliotheek Overvecht, Gloriantdreef 1 in Utrecht
Tijd: 14.30 tot 16.00 uur
Aanmelden: niet nodig, toegang is gratis
Meer informatie over activiteiten bij Bibliotheek Overvecht vind je in de activiteitenagenda van de bieb.