Orgelmuziek-estafette in Kerk Blauwkapel zondagmiddag 28 augustus

Je kent vast de leuke kerk van Blauwkapel, middenin het voormalige dorpje op het fort. De Vereniging van Vrienden van Blauwkapel wil er graag een podium bieden aan muzikanten. Daarom zijn er de laatste zondagmiddag van augustus en september concerten. Deze zijn tussen 15.00 en 16.00 uur gratis te bezoeken. Na afloop is er bij droog weer buiten op het terras gelegenheid om na te praten met een drankje.

Op zondagmiddag 28 augustus is er tussen 15.00 en 16.00 uur een orgelmuziek-estafette. Vier vaste organisten van de kerk spelen ieder hun favoriete muziekstuk op het monumentale orgel. De muzikanten zijn Marco Goud, Wim Kuijt, Aartjan van Pelt en Frans Sellies.

Op zondagmiddag 25 september is het podium van de kerk voor Joel Lipton op zijn quintar (een bijzonder snaarinstrument dat op een gitaar lijkt) en Richard Marsden op gitaar. Zij spelen een cross-over van klassieke, Keltische en ragtime muziek.

Kerk Blauwkapel als podium

Muzikanten die geïnteresseerd zijn in een optreden op deze bijzondere plek kunnen contact opnemen met de secretaris van de vereniging.

Bezoekinformatie

Concerten op zondag 28 augustus en 25 september
Tijd: kerk open vanaf 14.30 uur, concerten tussen 15.00 en 16.00 uur
Waar: Kerkje Blauwkapel, Kapeldwarsweg 21 in Overvecht (Blauwkapel)
Kosten: gratis (vrijwillige collecte aan de deur)

Meer informatie over het kerkje Blauwkapel vind je op onderwegkerkblauwkapel.nl