Nieuwe visie voor Natuurgebied Zuilen in Overvecht – geef je reactie

Natuurgebied Zuilen is het groene gebied tussen Franciscusdreef, Vecht en Slot Zuylen. Het groene gebied tussen Vecht en bedrijventerrein Nieuw Overvecht bestaat nu vooral uit weilanden. De gemeente heeft de visie om hier meer verschillende soorten bomen, bloemen, planten en dieren de ruimte te geven. Maar ook om meer ruimte te maken voor wandelen en verblijven, samen sporten en de cultuurgeschiedenis te ervaren.

Mogelijke aanpassingen

Hiervoor heeft de gemeente een visie opgesteld, waarin eerdere reacties van bewoners en belangstellenden zoveel mogelijk zijn verwerkt. In het stuk vind je alle uitgangspunten, doelen en maatregelen die mogelijk zijn. Nieuwe gebouwen horen daar overigens niet bij. Natuurgebied Zuilen is namelijk onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en heeft daarom de status UNESCO Werelderfgoed. Het gebied is ook deel van Natuurnetwerk Nederland.

Landschapspark Oud Zuilen - weide in bos Oud Zuilen

Natuurgebied Zuilen: geef je reactie

Weten hoe deze visie voor Natuurgebied Zuilen er uitziet? Je kunt het hier online bekijken (PDF, opent in een nieuw venster). Liever op papier zien? Op het Wijkbureau ligt het stuk tijdens openingstijden ter inzage.

Inloopbijeenkomsten en wandeling

Heb je vragen? Daarvoor zijn er twee inloopbijeenkomsten op 31 oktober en 2 november. Die avonden geeft de gemeente graag meer informatie (zie hieronder). Reageren op de visie kan tussen 14 oktober en 24 november via e-mailadres natuurgebiedzuilen@utrecht.nl en het reactieformulier.

Alle informatie, visiedocument en reactieformulier vind je via de gemeentewebsite.

Inloopbijeenkomst 31 oktober en 2 november

Waar: zalencentrum Vechtsebanen, Mississippidreef 151
Wanneer: maandag 31 oktober en woensdag 2 november
Tijd: tussen 19.00 en 21.00 uur
Aanmelden is niet nodig

Wandeling en rondleiding zaterdag 5 november

Op zaterdag 5 november is er de mogelijkheid om door het gebied wandelen en meer te weten te komen over bepaalde onderwerpen, zoals de natuur, het waterbeheer en het historisch erfgoed.

Datum/tijd: zaterdag 5 november van 10.00 tot 11.30 uur
Aanmelden: uiterlijk 27 oktober via het aanmeldformulier of stuur een e-mail naar natuurgebiedzuilen@utrecht.nl
Waar: parkeerterrein Slotlaan in Oud Zuilen

Kaart van het gebied

Tekst: gemeente Utrecht