Dreefnieuws nummer 33 – april 2023 is uit

De tweede Dreefnieuws van 2023 – de frisse voorjaarseditie – is uit! Binnenkort ligt hij bij jou in de brievenbus, op de deurmat, in buurthuis en bibliotheek. Op de cover staat de Daniella Ellioth. Zij heeft bibliotheek Overvecht als favoriete plek en werkt voor het nieuwe GZ-punt op de Sint Laurensdreef in Overvecht. Dit is een nieuwe plek in de wijk waar bewoners en professionals samen werken aan mentale gezondheid.

In deze Dreefnieuws lees je onder meer over woongemeenschap en buurtwinkel Overhoop, veel over de Wijkambassadeurs, over het positieve jongerenwerk van JoU, het nieuwe Plan Einstein op de Pahud de Mortangesdreef: een plek voor azc-bewoners, jongeren en buurtbewoners om elkaar te ontmoeten en aan activiteiten mee te doen. De grote eer voor de Dreefstrip op de achterkant gaat naar de Kinderclub die elke woensdag komt knutselen in buurtkamer de Klop.

Alle onderwerpen in Dreefnieuws nummer 33

 • Portretten: Daniella Ellioth, Rachid Bourazma, Ibrahim Taoumi en Wouter van Kuilenburg
 • Buurtwinkel en woongemeenschap Overhoop
 • Wijkambassadeur: Clare O’Brien
 • Heimwee recept: Risotto
 • Recept voor een kleine portemonnee: Portugese tomatensoep
 • Plan Einstein: Pahud is er voor de buurt!
 • Dock: Een leger handmasseurs
 • Brede School Overvecht: Tienerwerkers
 • Seniorvriendelijk Overvecht
 • Voedsel uit Stadstuin Plutodreef
 • Activiteiten van Bibliotheek Overvecht
 • Brede School Overvecht: Tienerwerkers
 • Voedsel uit Stadstuin Plutodreef
 • Samen voor Overvecht: de Wijkambassadeurs
 • JoU: jongeren op een positief spoor
 • Aardgasvrij: Slim huis voor iedereen
 • Aardgasvrije wijk is pionieren
 • Utrecht Veilig: Wijkboa’s
 • Schoon Overvecht
 • Ondernemersfonds Overvecht-Zuid
 • Portaal: interview met Harold van de Putten
 • Wijkbureau Overvecht: Speeltuin Ankaradreef en het Initiatievenfonds
 • Bewonersplatform: Centrum Overvecht en Natuurgebied Zuilen
 • Dreefstrip: knutselen bij buurtkamer De Klop

Dreefnieuws: thuis, online en op afhaaladressen

Dreefnieuws krijg je in Overvecht gewoon thuisbezorgd in je brievenbus. Je kunt het wijkblad ook afhalen op de bekende adressen: bibliotheek, stadsboerderij Gagelsteede, buurtkamers, buurthuizen, wijkbureau en andere plekken.

Kom je van buiten de wijk? Lees Dreefnieuws dan online via ISSUU. Vandaaruit kun je artikelen uit het blad ook makkelijk delen op sociale media. Alle online edities van Dreefnieuws en meer informatie over onze redactie en werkwijze vind je via echtovervecht.nl/dreefnieuws.