Eet mee tijdens het grote Utrecht Stadsdiner op 17 oktober

Utrecht viert dit jaar zijn 900ste verjaardag. Op maandag 17 oktober, Wereldarmoededag, zitten Utrechters als één grote familie met elkaar aan tafel. Want samen eten verbindt! Doe je mee?

Je kunt op verschillende manieren meedoen. Organiseer zelf een etentje of sluit aan bij een van de eetlocaties in de stad. Je kunt hier een dinerpakket bestellen. In het pakket vind je alle ingrediënten en het recept. Plus een leuke placemat met een ode aan de tuinders die al 900 jaar de hongerige stad voeden! Afhalen kan zaterdagmiddag 15 oktober en maandagmiddag 17 oktober tussen 14.00 en 17.00 uur bij Bibliotheek Overvecht (of kies een andere plek en tijd).

Utrechtse Tuinderssoep

Chefkok Leon Mazaraic van Grand Hotel Karel V heeft een fluweelzachte Utrechtse tuinderssoep voor je samengesteld. De ingrediënten zijn geteeld en geoogst bij de Moestuin Maarschalkerweerd. Bekijk de video onder aan dit artikel voor meer over deze lekkere soep.

Bestel en doneer

Wil je meekoken op maandag 17 oktober? Bestel dan je pakket met ingrediënten voor 4 personen voor slechts 1 euro. Vrijwillige extra bijdragen aan Geef om je Stad zijn meer dan welkom! Met je donatie help je mee de financiële en sociale gevolgen van armoede te bestrijden.

Kijk voor het hele programma en meer informatie over het Grote Utrecht Stadsdiner op stadsdinerutrecht.nl