Volop groene activiteiten bij Utrecht Natuurlijk in september

We zitten een beetje aan het einde van de zomer, maar dat betekent niet dat er minder activiteiten zijn bij Stadsboerderij Gagelsteede en in Stadstuin Klopvaart. Integendeel. Er zijn volop activiteiten deze maand. Bijvoorbeeld de workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ op 10 september, je eigen pompoen oogsten, ook op 10 september en ‘Hopbellen plukken met vandestreek-Bier op 17 september.

Naast leuke evenementen zijn er ook vaste activiteiten. Wist je bijvoorbeeld dat je iedere week de heerlijke oogst van Stadstuin Plutodreef kunt kopen? Utrecht Natuurlijk kweekt hier – samen met vrijwilligers – zoveel mogelijk zelf op uit biologische zaden: ecologisch en met aandacht voor natuurlijke kringlopen. De oogst is iedere week een verrassing en afhankelijk van seizoen en weer. Neem je eigen tas mee en kom langs op maandag tussen 09.30 en 12.30 uur of donderdag tussen 13.30 en 16.30 uur.

Workshop Een levende tuin maak je zelf

Is je tuin een beetje saai en kan het spannender en levendiger? Doe dan mee met deze workshop op 10 september, van 13.30 tot 15.30 uur. Je leert wat er nodig is om leven in je tuin te brengen en het ook daar te houden. Deze workshop gaat in op de ‘4 V’s’:

  • Veiligheid: schuilplekken voor dieren in alle seizoenen;
  • Voortplantingsmogelijkheden (veiligheid, voedsel in de vorm van planten en insecten);
  • Voedsel in periodes van veel activiteit;
  • Vocht: water om te drinken.

Kijk op de website van Utrecht Natuurlijk voor meer informatie en aanmelden (let op: de workshop kan vol zitten).

Oogst van Stadstuin Plutodreef

Pompoenen oogsten

Ook op 10 september: pompoen oogsten op stadstuin Klopvaart, tussen 14.00 en 16.00 uur! Kom je eigen pompoen oogsten uit deze mooie stadstuin in Overvecht Noord. Er groeit hier een veld vol en je kunt je eigen exemplaar uitzoeken. Let op, vanwege de droogte is de oogst ietwat beperkt. Na het oogsten kun je ook proeven van de pompoenoogst. Er staat een pan soep klaar. Kosten: prijzen vanaf €1,-. Kijk hier voor meer informatie.

Hopbellen plukken bij vandeStreek bier

Op Stadstuin Klopvaart staan rijen met prachtige hopplanten tot wel vier meter hoog die vol zitten met 100% Utrechtse hopbellen. De hopplanten worden door de mensen van de stadstuin geoogst. De planten gaan naar de brouwerij van vandestreek-Bier. Help jij mee met het plukken van hopbellen? Dat kan op 17 september tussen 12.00 en 18.00 uur. Let op: deze activiteit vind plaats bij het proeflokaal van vandeStreek bier op Ontariodreef 43 (bedrijventerrein Nieuw Overvecht). Kijk hier voor meer informatie.

Boerderijfeest op Gagelsteede zondag 2 oktober

Net in oktober, maar goed om alvast in je agenda te zetten: het grote Boerderijfeest van Gagelsteede op zondag 2 oktober, van 13.30 tot 16.00 uur. Gagelsteede viert alvast Dierendag (dat is 4 oktober) en zal de dieren eens extra verwennen deze feestdag. Jij kunt daar natuurlijk bij helpen. Het Praathuis is open voor wat lekkers of misschien een potje honing. Kijk hier voor meer informatie.

Meer informatie

Hou de agenda van Utrecht Natuurlijk in de gaten voor alle activiteiten op Gagelsteede en de twee stadstuinen in Overvecht.