Wijkambassadeur van Overvecht: Harold van der Putten

De Wijkambassadeurs zijn al drie jaar actief in Overvecht. Of het nu gaat om verbinding of het creëren van kansen, zij zijn van alle markten thuis. Zo ook van een Schoon Overvecht. Een van deze mensen is Harold van der Putten (48).

FOTO Godfried van Utrecht | TEKST Dennis van Elten

‘Mijn naam is Harold van der Putten en ik woon in de omgeving van Park de Gagel. Ik ben veertien jaar getrouwd. Ik heb gewerkt als allround logistiek medewerker. Op 1 april 2018 heb ik door een extreem hoge bloeddruk een aanval gehad waardoor er drie herseninfarcten ontdekt zijn en kort darna werd ik afgekeurd. Nu heb ik Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). In die tijd heb ik veel hulp gehad van Professionals in NAH, een organisatie die ambulante begeleiding geeft aan mensen met NAH en hun eventuele mantelzorgers. Zij hebben mij heel erg geholpen.

Na mijn infarcten ben ik meer gaan wandelen door Park de Gagel. Tijdens mijn wandelingen door het park irriteerde ik mij aan het zwerfvuil. Daarom ben ik begonnen met het opruimen van al het vuil dat ik op mijn pad tegenkom. Uiteindelijk kwam ik het Cleanteam van WIJ 3.0 tegen en ben ik met ze gaan samenwerken. Nu heb ik nog steeds mijn dagelijkse wandeling en ook nog de bijpassende waardering. Op donderdag en vrijdag maak ik Overvecht-Noord schoon. Na een ontmoeting met Demi Jolen bleek dat mijn visie overeen kwam met die van de wijkambassadeurs en besloot ik aan te sluiten.

“Tijdens mijn wandelingen door het park irriteerde ik mij aan het zwerfvuil. Daarom ben ik begonnen met het opruimen van al het vuil dat ik op mijn pad tegenkom.”

Als wijkambassadeurs hebben wij de afgelopen drie jaar kleine stapjes gemaakt, maar wel waardevolle én in de goede richting. Over vijf jaar zie ik Overvecht het liefst opgeruimd en afvalvrij.’

Meer over de Wijkambassadeurs.

Wijkonderhoudsteam

Het Cleanteam van WIJ 3.0 is van naam veranderd en heet nu Wijkonderhoudsteam. Het is een van de activiteiten van het Wijkbedrijf in Overvecht. Het Wijkonderhoudsteam houdt zes dagdelen per week straten en pleinen in onze wijk schoon. Het team bestaat uit mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Bij het Wijkbedrijf doen zij werkritme en waardevolle ervaring op.