Over de Brug feest in het Gagelbos zaterdag 27 augustus

De laatste zaterdag van augustus is het – net als in vorige jaren – feest in het Gagelbos. Utrecht Natuurlijk, Staatsbosbeheer, IJsclub Siberia en andere partners zetten met het Over de Brug feest weer een heerlijk evenement neer. Een middag vol avontuur voor kinderen (en ouders/begeleiders) in en rond de natuur van Speelbos Gagelbos. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. Natuurlijk is iedereen is welkom!

Programma

Een greep uit de activiteiten:

  • Meezingen met Bart, Marjolein, Paul en Patrick
  • Broodjes bakken boven vuur
  • Spelen met modder
  • Ponyritjes door Manege t’ Hoogt
  • Klimmen en klauteren
  • Natuurspeurtocht
  • Pijl en boog maken
  • Luister naar mooie verhalen
  • Op pad met de boswachter

Hoe kom je in het Speelbos?
Wandelen natuurlijk, door Park de Gagel! Vanaf Stadsboerderij Gagelsteede volg je het spoor van gekleurde stippen en palen ‘over de brug’ naar Speelbos Gagelbos. Kom je met de fiets? Dan kun je de rode Gagelbrug over of fiets je via de parkeerplaats ter hoogte van Gageldijk 104. Stal je fiets in de stalling. Als je met de auto komt, hou er dan rekening mee dat er weinig parkeerplaatsen zijn.

Gageltocht vanaf Gagelsteede

Wil je je avontuur al op Stadsboerderij Gagelsteede laten beginnen? Dat kan! Pak op de boerderij de Speelbos Gagelbos Challengekaart mee. Die hoort bij de Gageltocht. Je ontdekt er een stukje Nieuwe Hollandse Waterlinie mee! Of download hem hier (PDF, via de website van Utrecht Natuurlijk).

Over de Brug feest

Wanneer: zaterdag 27 augustus tussen 13.00 en 16.30 uur
Waar: Speelbos Gagelbos
Toegang is gratis
Voor wie: kinderen

Samen met

Dit evenement is een feest van Utrecht Natuurlijk, StaatsbosbeheerIJsclub SiberiaDOCK Overvecht en is gedeeltelijk gesponsord door Groen doet goed.

Meer cultuurnieuws uit Overvecht.