Herfstfeest in het Gagelbos donderdag 27 oktober – IJsclub Siberia

Tijdens de herfstvakantie op donderdag 27 oktober is het weer feest in Overvecht en het Gagelbos. ’s Middags tussen 13.00 en 17.00 uur organiseert IJsclub Siberia een middag vol leuke activiteiten. Met muziek- en theater, vuuracrobatiek, knutselen, spelen en sporten in het Speelbos Gagelbos! Iedereen is uitgenodigd om langs te komen. De toegang is gratis.

Activiteiten

Zoals altijd is er voor ieder wat wils op dit feest in het bos: wandelen door het Gagelbos met verhalen van de boswachter, ponyrijden, slacklinen (balanceren op een laag hangend koord), hutten bouwen, leren hoe je vuur maakt, luisteren naar verhalen, broodjes bakken en kampvuur, knutselen, poffertjes en ijs, vrij spelen én er zijn rondleidingen in het nabije (en vernieuwde) Fort de Gagel. Genoeg te beleven voor een middag buitenplezier.

Rondleidingen in Fort De Gagel starten om 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur.

Samenwerking

Deze avontuurlijke middag in het Speelbos Gagelbos organiseert Siberia samen met veel andere organisaties: ROC Midden Nederland, Dock Utrecht, Utrecht Natuurlijk en Stadsboerderij Gagelsteede, Staatsbosbeheer, Natuur is een Feest, Manege ’t Hoogt en Verhuisbedrijf Utrecht.

Bezoekinformatie

Het Gagelbos ligt in Overvecht Noord en is bereikbaar vanaf de parkeerplaatsen bij Fort De Gagel (Gageldijk 167) of die naast Gageldijk 104 (bekijk de locatie op Google Maps). Met de fiets kun je de rode Gagelbrug over en je fiets in de fietsenstalling zetten bij de entree van Speelbos Gagelbos (bekijk de kaart) bij Fort de Gagel.

Vanaf Stadsboerderij Gagelsteede kun het spoor volgen van gekleurde stippen en palen naar het Gagelbos en ontdek je een stukje Nieuwe Hollandse Waterlinie met de Speelbos Gagelbos Challengekaart.

Lekkere dingen als soep, poffertjes, ijs, koffie, thee en chocolademelk zijn natuurlijk niet gratis. Je kunt contant betalen of via je mobiel.

Beeldvormgeving: Hadewich Leijnse