Kwastendag 2022 in Overvecht: leerling onderhoudsschilders gezocht

Op donderdag 15 september 2022 is er weer een Kwastendag in Overvecht. Op deze praktische doe-dag maken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kennis met het schildersvak. Geïnteresseerden die willen en kunnen hebben na Kwastendag de mogelijkheid om mee te doen aan het leerwerktraject ‘Je leven in de verf’. In dit traject bieden WIJ 3.0 en stichting Nelis de begeleiding. Het doel van elk traject is een baan als onderhoudsschilder.

TEKST: Olivier Beens | FOTO’S: Gerbrand Langenberg

Leerling onderhoudsschilders gezocht

Kom je uit Utrecht of Nieuwegein, heb je een rijbewijs en zoek je een baan? Je bent van harte welkom om tijdens Kwastendag 2022 kennis te maken met het schildersvak en te zien of het leerwerktraject een mooie vervolgstap is. Instructeurs vertellen je alles over materialen, technieken en producten. Na Kwastendag en het leerwerktraject kunnen deelnemers aan de slag als onderhoudsschilder bij een van de onderhoudsbedrijven van Mitros. Ben je (veel) ouder dan 18 jaar en/of heb je geen ervaring? Dat is geen probleem.

Alles over het leerwerktraject Je Leven in de Verf

Als je na Kwastendag enthousiast bent en ook geschikt blijkt voor het schildersvak, dan kun je deelnemen aan het leerwerktraject, begeleid door Stichting Nelis en WIJ 3.0. In drie maanden behaal je je VCA certificaat en ga je praktisch leren en werken. De echte toppers gaan daarna direct betaald aan de slag als onderhoudsschilder.

Wie is geschikt voor dit traject?

Het (om)scholingstraject ‘Je Leven In De Verf’ leidt je in drie maanden op tot onderhoudsschilder. Je werkt minimaal 24 uur per week mee met een werkploeg en krijgt één dag per week praktisch les in bijvoorbeeld schilder- en schuurtechnieken of in het opbouwen van een steiger.

Na deze drie maanden krijg jij, als je een goede basisschilder bent geworden, een contract voor minstens een half jaar. Je gaat aan de slag bij een van de onderhoudsbedrijven van Mitros. Dat zijn: Wits UtrechtRutges VernieuwtTalen VastgoedonderhoudSW Vastgoedverbetering en Hagemans Vastgoedonderhoud B.V.

Geschikte kandidaten voor het leerwerktraject:

 • houden van afwisselend werk;
 • weten van aanpakken en gaan voor kwaliteit;
 • zijn graag buiten aan het werk, weer of geen weer;
 • wonen in Utrecht of Nieuwegein (bij voorkeur);
 • ronden projecten netjes en op tijd af (hoeft niet snel, maar wel goed);
 • vinden het belangrijk om goed met collega’s samen te werken;
 • kunnen goed contact met klanten hebben.

Daarnaast is het mooi als je:

 • een rijbewijs hebt (BE is geweldig);
 • handig bent en graag klust;
 • een VOG (verklaring omtrent gedrag) kunt krijgen.

Ben je heel enthousiast? Meld je dan aan voor Kwastendag, ook als je niet aan (alle) bovenstaande punten kunt voldoen.

Aanbod

 • goede arbeidsvoorwaarden conform de CAO;
 • de mogelijkheid om diploma’s te halen, bijvoorbeeld voor het herstellen van hout (Repair Care) en je veiligheidscertificaat (VCA);
 • werken in een gezellig team;
 • kansen om veel te leren.

Meer informatie over Kwastendag

Datum/tijd: donderdag 15 september, start om 13.00 uur.
Locatie: Utrecht Overvecht (na aanmelding krijg je het precieze adres).
Aanmelden voor Kwastendag kan bij WIJ 3.0. Stuur een e-mail naar kwastendag@wij30.nl.

Meer weten? Bekijk de reportage over editie 2021 hieronder of lees deze terugblik.
Of lees het verhaal van Koen, deelnemer aan Kwastendag editie 2020.

Kijk hier voor meer nieuws over werk in Overvecht.

RTV-Utrecht blikt terug op Kwastendag 2021