Open Dag van De Beroepentuin donderdag 24 maart

Op 24 maart 2022 vindt er een Open Dag plaats bij de Beroepentuin aan de Gageldijk 180 in Overvecht. Iedereen is welkom tussen 9.00 en 12.00 uur.

De Beroepentuin in Overvecht is een plek waar deelnemers kennis maken met bouw en techniek. Het doel is om werkzoekenden in een korte tijd op te leiden tot bijvoorbeeld elektromonteur, zonnepaneelmonteur of bouwmedewerker. In twee tot vier maanden zijn deelnemers klaargestoomd voor een baan. Werkgevers staan te springen om goed personeel, dus baankansen zijn er zeker.

De Gemeente Utrecht ondersteunt dit initiatief vanuit de wijkaanpak Samen voor Overvecht. Met deze bijdrage werkt de gemeente Utrecht aan de ambitie Meedoen & Ondernemen.

Hoe werkt De Beroepentuin?

In de eerste twee weken maken deelnemers kennis met verschillende beroepen in de bouw en techniek.
Daarna krijgen deelnemers in twee weken onderwijs over de basis van het gekozen beroep. Vervolgens is het tijd om de vaardigheden in praktijk te brengen in een leertraject bij een werkgever. Als dit traject goed verloopt, dan is er zicht op een arbeidscontract bij het bedrijf.

Er zijn op dit moment trajecten voor de functies assistent monteur elektrotechniek/ zonnepanelen/ elektrolaadpaal, assistent loodgieter, en inframedewerker. In de toekomst zal De Beroepentuin ook trajecten aanbieden voor monteur warmtepomp/ vloerverwarming/ persleidingen/ ventilatietechniek/ sprinklertechniek/ isolatie techniek.

Meer informatie

Meer weten? Lees dan het artikel De Beroepentuin: de kortste route naar betaald werk bij DUIC.
Aanmelden voor de open dag kan via een e-mail aan beroepentuin@utrecht.nl.
Adres: Gageldijk 182, in de buurt van Fort de Gagel. 

Film: De Beroepentuin

Camjo Jeremy Flohr maakte voor Samen voor Overvecht een videoreportage over De Beroepentuin. Bekijk hem hieronder: 

Meer nieuws over Werk in Overvecht