De Ontdekhal in Overvecht laat kinderen hun talent voor techniek ontdekken

In De Ontdekhal aan de Gageldijk in Overvecht komen kinderen spelenderwijs in aanraking met techniek. Deze prachtige plek is onderdeel van het Techniek Experience Center Utrecht (TEC Utrecht) en staat onder enthousiaste leiding van Anja van den Einden. Zij wil niets liever dan kinderen kennis laten maken met techniek, kinderen laten ervaren hoe leuk het is om zelf dingen te maken.

Leren in De Ontdekhal

De Ontdekhal vind je in de kassen van het voormalige tuincentrum de Minstroom. Alles in de hal is gemaakt van hout, wat voor een vriendelijke en pure uitstraling zorgt vol grote werktafels, gereedschap, een filmhuis, een workshopruimte en meer. Kinderen van basisscholen en de eerste jaren van het VMBO komen hier onder schooltijd langs voor een programma. Daarnaast zijn dagbezoekers ook welkom.

Werk in de techniek

Dat De Ontdekhal in Overvecht zit, is niet helemaal toevallig. TEC Utrecht wil graag scholen dichterbij de arbeidsmarkt brengen. Reden is dat banen in de techniek tegenwoordig voor het oprapen liggen. Hoe mooi is het dan om kinderen in hun eigen wijk kennis met techniek te laten maken. Misschien overwegen ze dan later een baan in de techniek en maken ze meer kans op een mooie toekomst. De Gemeente Utrecht heeft daarom ook bijgedragen aan De Ontdekhal vanuit de wijkaanpak Samen voor Overvecht.

Samen voor Overvecht

Documentairemaker en fotografe Carilijne Pieters is gaan kijken in De Ontdekhal en heeft er een mooie video van gemaakt, speciaal voor de wijkaanpak Samen voor Overvecht. Nu te zien op ons YouTubekanaal (tip: abonneer je op ons kanaal, zodat je niks mist).

Deze video is gemaakt in het kader van de wijkaanpak Samen voor Overvecht.
Film en fotografie: © Carilijne Pieters