Première Stut theatervoorstelling Straatslim zaterdag 4 juni

In Straatslim ontmoet je zes mannen die zo moedig zijn hun eigen verhaal te vertolken op het toneel. Aanleiding voor deze theatervoorstelling is de 900e verjaardag van de stad Utrecht dit jaar en het thema van die viering: stad zonder muren, waar de deuren altijd open staan. Stut was benieuwd hoe dak- en thuislozen de stad Utrecht in dit opzicht ervaren.

Regisseur Elke Steenstra ging daarom op zoek naar verhalen van de straat. Het resultaat is de voorstelling Straatslim, die in samenwerking met Straatnieuws op 4 en 5 juni in première gaat. Locatie is ZIMIHC theater Stefanus in Overvecht.

Op straat zoeken naar thuis

Een straatnieuwsverkoper. Een man die op straat belandt na zijn scheiding. Een vluchteling die al twaalf jaar wacht of hij hier zijn leven mag beginnen. Een accountant die op een personeelsfeestje in aanraking komt met cocaïne. Een man die hoopte hier gouden bergen te vinden. Een man die op zijn zeventiende voor het eerst dakloos werd. In de voorstelling Straatslim ontmoet je zes mannen zonder thuis. Zes mannen aan de rand van de samenleving. Zes mannen die gevangen zitten in de complexiteit van het systeem. Ze zijn op zoek naar een thuis en dit blijkt zoveel meer dan alleen een dak boven je hoofd.

Ter ere van 900 jaar Utrecht

Ter ere van de viering van 900 jaar Utrecht maakte Stut Theater in samenwerking met het Straatnieuws een voorstelling met- en over (ex) dak- en thuisloze mensen. Een groep waar iedereen wel wat van vindt, maar heb je wel eens echt naar hun verhaal geluisterd? Na de première in ZIMIHC theater Stefanus gaat de voorstelling op tournee.

Stut theater gaat uit van betalen naar draagkracht. Wil je de voorstelling bijwonen? Kies dan het ticket met de prijs die bij je past.

Over Straatslim

Wanneer: première zaterdag 4 juni, 20.00 tot 21.30 uur
Waar: ZIMIHC theater Stefanus
Tickets: €7.50 tot €12.50 (naar draagkracht), te bestellen via deze link
Meer informatie op stut.nl
Bron: ZIMIHC

Meer nieuws van het Cultuur Platform Overvecht