Buurten over Grenzen: muziek van ver bij ZIMIHC 27 mei

In het muzikale programma Buurten over Grenzen – Cirkel om de Haard drukken Koerdische muzikanten hun cultuur uit in de taal van muziek. Op vrijdag 27 mei heeft ZIMIHC theater Stefanus hiervoor een speciale gast: het ensemble I Giocosi uit Duitsland. Kom luisteren of zing zelf mee!

Elke laatste vrijdag van de maand: muziek van ver in de foyer van ZIMIHC theater Stefanus. Houd je van zingen? Dat doen we samen als koor met heel veel liefde voor muziek. We creëren een sfeer van samen zijn en even alle dagelijkse zorgen vergeten. Na het programma van het ensemble gaan we jammen, en is er gelegenheid om te praten, meningen te delen en te lachen met elkaar. Uiteraard met een heerlijk drankje erbij.

Het initiatief van Cirkel om de Haard komt van Avan Omar, Ali Authman en een groep Koerdische muzikanten, grotendeels wonend in Overvecht. Zij kijken ernaar uit je te ontmoeten, samen muziek te maken en hun cultuur met je te delen.

Over ensemble I Giocosi

Het Ensemble I Giocosi presenteert een nieuwe programma met het album “Hanar”. Door hun aanstekelijke en krachtige muzikaliteit en speelplezier vliegen de muzikanten van Klezmer en Gypsy naar Zuid-Amerika en betoveren de luisteraars. Tango, Oriënt en wereldmuziek staan op hun programma.

Buurten Over Grenzen

Een bijzonder programma in de foyer van ZIMIHC theater Stefanus: Buurten Over Grenzen, iedere laatste vrijdag van de maand. Vier verschillende Overvechtse groepen organiseren elke maand een eigen evenement dat in het teken staat van de eigen cultuur. Het idee achter Buurten over Grenzen is het behouden en doorgeven van de muziek- en (eet)cultuur uit verschillende landen. De organisaties nodigen iedereen van harte uit hun muziek en cultuur met ze te delen in een gezellige huiskamersfeer.

Informatie

Wanneer: vrijdag 27 mei van 19.00 tot 22.00 uur
Waar: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2 in Utrecht
Toegang is gratis.
Bron: ZIMIHC