Bibliotheek Overvecht: laat je bloeddruk meten

Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben een hoge bloeddruk zonder dit te weten. Dit verhoogt het risico op een hartinfarct of beroerte. Tijdens de Mei Meet Maand is de Hartstichting te gast in Bibliotheek Overvecht om jouw bloeddruk op te meten.

Zelf je bloeddruk meten

Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar verhoogt wel de kans op een hartinfarct of beroerte. Vanaf je veertigste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Zelfs wie zich gezond voelt, kan een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf je veertigste elk jaar je bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is. Als het nodig is, kun je zelf tijdig maatregelen nemen om je bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen.

Weet jij je bloeddruk en ben je benieuwd of dit goede waarden zijn? De Hartstichting helpt je daarmee. Vul hier je waarden in en de Hartstichting geeft een passend advies.

Wanneer kun je terecht in de bieb?

In Bibliotheek Overvecht laat je in de maand mei gratis en vrijblijvend je bloeddruk meten. Dit kan op alle donderdagen, vrijdagen en zaterdagen in mei, met uitzondering van Bevrijdingsdag op 5 mei en Hemelvaart op 26 mei. Tijd: tussen 11.00 tot 17.00 uur.

Meer nieuws over Zorg in Overvecht.