Vier het oogfeest met Utrecht Natuurlijk

Na maanden van zaaien, wieden en liefdevol verzorgen is het tijd om te oogsten! Kom het Oogstfeest vieren op Stadstuin Plutodreef zondag 26 september of Stadsboerderij Gagelsteede op zondag 3 oktober. We gaan met al onze zintuigen meer leren over de vorm, kleur en smaak van ons eten.

Stadstuin Plutodreef open voor je bezoek

Waarschijnlijk de minst bekende stadstuin in onze wijk is die aan de Plutodreef. Als je hier nog nooit geweest bent, kom dan zondag 26 september rondstruinen in deze prachtige tuin. Maak kennis met de tuinders en laat je inspireren door hun verhalen en alles wat er groeit. Er is een proeverij met zelfgemaakte hapjes, rechtstreeks uit de tuin, je kunt een broodje boven het vuur bakken of smullen van een eitje van onze kippen. Kom langs tussen 13.00 en 16.00 uur, toegang is gratis.

Oogstfeest en boerderijfeest

Het feest vieren we op meerdere stadsboerderijen en stadstuinen in Utrecht, in Overvecht natuurlijk ook op Gagelsteede. Op onze stadsboerderij in Park de Gagel vieren we niet alleen het Oogstfeest, maar ook het Boerderijfeest en Bodemdierendag, alles in één.

De vrijwilligers van Stadstuin Klopvaart hebben hard gewerkt aan hun tuin en verkopen al hun lekkers deze middag. Verder gaan we op zoek naar bodemdiertjes en leer je waarom zij zo belangrijk zijn. En natuurlijk zijn er pannenkoeken en spelletjes. Het wordt hoe dan ook een gezellige dag!

Informatie

Wanneer: zondag 26 september van 13.00 tot 16.00 uur (Stadstuin Plutodreef) en 3 oktober van 13.00 tot 16.30 uur (Gagelsteede)
Waar: Stadstuin Plutodreef, Plutodreef 9 in Utrecht en Stadsboerderij Gagelsteede, Gangesdreef 7a in Utrecht
Kosten: gratis
Voor wie: alle leeftijden.
Bekijk hier het programma op andere locaties van Utrecht Natuurlijk.