Dreefnieuws: lentenummer van het wijkblad van en voor Overvecht

De lente-editie van Dreefnieuws is uit, het wijkmagazine voor en door bewoners van Overvecht. Onze bezorgers brengen het blad deze week rond, in weer en wind kunnen we wel zeggen. Onze hoofdredacteur had tijdens het maken van deze Dreefnieuws nog wel zo duidelijk de lente in haar bol: “Het voorjaar breekt door, overal schieten bloemen uit de grond en de bloesem staat volop in bloei. Eindelijk kunnen we weer lekker buiten in de zon zitten.”

Met elkaar in Overvecht

Op de cover staat Judith van den Berg, van Stichting Van Hagar tot Ruth, waar buurtbewoners en nieuwkomers samen handwerk- en naailessen volgen. Samen iets moois doen gebeurt ook bij Volkstuinvereniging De Doordouwers, waar mensen samen kunnen (leren) tuinieren, in het bijzonder vrouwen met een klein inkomen. Verder schrijven we over het Project ‘Schoon in de buurt’, een hartverwarmend project van de Wijkambassadeurs. Samen met schoolkinderen en buurtbewoners zetten zij zich in voor een schonere wijk.

“Je moet elkaar helpen in het leven en een beetje lol hebben.”

Rob van der Ligt

Samen eten

Samen met elkaar eten is ook een duidelijk thema deze keer. Lees maar eens het Heimwee recept op pagina 15: Berkoukesh. Een oud-Marokkaans recept dat je maakt samen met je moeder en je tantes. Het recept voor een kleine portemonnee is deze keer Hartige tonijntaart (heb je ook een goed recept dat weinig kost? Mail je tip naar redactie@dreefnieuws.nl). Voor wie wél samen wil eten maar even geen zin heeft in koken, hebben we een overzicht van betaalbare eettafels in Overvecht. Allemaal plekken waar iedereen terecht kan en welkom is.

In deze Dreefnieuws

We hebben deze keer echt voor ieder wat wils. Hieronder een grote greep uit de onderwerpen van nummer 28.

 • Portetten: Judith van den Berg, Kobra Majdan, Vincent Martina, Rob van der Ligt
 • Volkstuinvereniging De Doordouwers
 • Project Schoon in de buurt
 • Cultuur Platform en Festival Tweetakt
 • Portaal: woongroep Gagelstaete
 • Wijkambassadeur Harold van der Putten
 • Heimwee recept: Berkoukesh
 • Tuinseizoen barst los bij Utrecht Natuurlijk
 • Seniorvriendelijk Overvecht
 • DOCK: Einde van het coronatijdperk
 • Meningen over aardgasvrij
 • Samen voor Overvecht: Rolmodellen zetten zich in voor een veilige buurt
 • Utrecht Veilig: Kickboksen
 • Wijkbureau Overvecht: Monique Theijsmeijer
 • Wijkplatform Overvecht: Therar al Suweedi
 • Sociale eettafels in Overvecht
 • Recept: hartige tonijntaart
 • Bibliotheek Overvecht
 • Dreefstrip: Project Schoon in de buurt
Cover Dreefnieuws nr. 28 - april 2022

“Ik zou aan Utrechters willen meegeven dat ze Overvecht met een open blik moeten benaderen. Overvecht heeft zoveel te bieden. De mooie natuur, mensen met verschillende achtergronden die klaar staan voor elkaar en elkaar graag willen helpen.”

Vincent Martina

Laat ons weten wat je van Dreefnieuws vindt!

Onze redactie is alweer druk aan de slag met de volgende editie. Die zal eind juni 2022 verschijnen. Deadline voor kopij is 17 juni. Veel leesplezier en laat ons vooral weten wat jullie van het blad vinden! Mail daarvoor naar redactie@dreefnieuws.nl

Meer informatie

Lees Dreefnieuws nummer 28 – april 2022 online op ISSUU.
Alle informatie over ons wijkmagazine vind je hier.

Coverfoto: Neeltje Kleijn