Dreefnieuws nummer 26 is uit – wijkblad van Echt Overvecht

Alweer het laatste nummer van 2021, deze nieuwe Dreefnieuws. Hij zal bij de meeste Overvechters al op tafel liggen of misschien nog in de brievenbus. En anders haal je hem af op de bekende plekken, zoals het Wijkbureau, Bibliotheek Overvecht en de buurthuizen. Of je leest hem online (klik hier). Covermodel is deze keer Jacqueline Besemer van Stichting Blauwlicht, een van de organisaties die is aangesloten bij Cultuur Platform Overvecht.

Elkaar helpen

Samen met collega Jeanne Klaassen is Jacqueline al jaren actief in de wijk, onder andere met een fotografiecursus voor mensen met gezondheidsklachten die zo een steuntje in de rug krijgen. Anderen helpen is sowieso een thema in deze Dreefnieuws. Neem de buurtbemiddelaars Ariadne en Ayse. Zij gaan met buren in gesprek die bijvoorbeeld geluidsoverlast van elkaar ervaren. Zij helpen daar veel mensen mee. Of Buurtkamer de Klop, een plek die voor vele bewoners een soort tweede thuis is, mensen die soms wat extra aandacht kunnen gebruiken.

Tieners begeleiden

Ook een mooi voorbeeld is het project Tienerwerk op basisscholen in Overvecht. Jongerenwerkers Esma, Mohamed, Ilhame en Mohamed zijn tijdens en na schooltijd aanwezig om scholieren te begeleiden. Buiten school helpt Nabil Slimani jongeren bij ‘District B12’, de huiskamer op de Vader Rijndreef. Op pagina 20 lees je waarom ze voor de goed gekozen naam B12 hebben gekozen. Ook mooi zijn de verhalen van Lucindi en Fatma, die beiden werk vonden met begeleiding vanuit De Werkwinkel in Gezondheidscentrum de Amazone. Daar kun je gewoon binnenlopen met vragen over werk, opleiding, stages, schulden, cursussen, etc.

Bier, hockey, recepten en kerkdiensten

Maar staat nog véél meer in deze Dreefnieuws. In deze editie staat een verhaal over Hockeyclub UNO, een Dreefstrip over schaatsen, een artikel over het project De Mix rond de Camera Obscuradreef, over wijkambassadeurs Micha en Danielle Stomp die schrijven over hun drijfveren. En je maakt kennis met bierbrouwers Mark en Bart-Jan van brouwerij Oproer, die met hun sociale onderneming de wereld en vooral Overvecht nóg leuker gaan maken (het tweede Overvechtse bier!).

Laat ons weten wat je van Dreefnieuws vindt!

Wij van de redactie hebben weer met veel plezier aan deze editie gewerkt en gaan snel aan de slag met het eerste nummer van volgend jaar. Veel leesplezier en laat ons vooral weten wat jullie van het blad vinden! Mail daarvoor naar redactie@dreefnieuws.nl

De coverfoto is het gedicht ‘Het is hier al’ van Susana uit dit blad.

Meer informatie

Lees Dreefnieuws nummer 26 – november 2021 online op ISSUU.
Alle informatie over ons wijkmagazine vind je hier.