Nieuwe beautysalon PEMROOS geopend in Overvecht

Op donderdag 10 maart is er een nieuwe beautysalon in Overvecht officieel geopend. PEMROOS op de Gangesdreef 124 is een salon waar je met een klein budget terecht kan. Wethouder Linda Voortman was aanwezig bij de opening.

In de nieuwe salon kun je terecht voor onder andere waxen, epileren en behandelingen van je gezicht. Klanten kunnen er ook met de U-pas betalen. PEMROOS is opgericht door Pembegul, die al jaren droomde van deze salon en nu eindelijk kan doen wat ze graag wil. Zij geeft haar klanten graag veel warme aandacht, werkt met natuurlijke producten en is er ‘voor vrouwen van alle leeftijden, met of zonder beperkingen’.

Parttime Ondernemen

Bijzonder is dat PEMROOS een parttime onderneming is vanuit de bijstand. Dat wil zeggen dat Pembegul maximaal 23.5 uur per week aan haar onderneming mag werken en 25% van haar inkomsten (met een maximum van €200 per maand) mag houden bovenop haar bijstandsuitkering.

“Vanmiddag mocht ik de beautysalon PEMROOS openen. Pembegul heeft enorm veel tegenslagen overwonnen en deze zaak geopend met behulp van de pilot Parttime Ondernemen vanuit de Bijstand. Mooi dat Pem zo ook het leven van andere vrouwen weer wat mooier maakt. Dit noem ik nou een topvrouw!”

Wethouder Linda Voortman op Twitter

Parttime Ondernemen (PTO) is een initiatief van de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente Utrecht. Het geeft Pembegul de gelegenheid om rustig te groeien naar een zelfstandig inkomen. Pas wanneer de inkomsten structureel boven de bijstandsgrens zitten, laat de gemeente haar los. Dat geeft een gevoel van veiligheid en zekerheid. Net wat zij nodig heeft om haar salon tot een succes te maken.

PEMROOS

Ondersteuning van Lister

De afgelopen twee jaar kreeg Pembegul in dit hele proces ondersteuning van Hilde Koelmans, trajectbegeleider bij Lister. Hilde ging mee naar informatiebijeenkomsten over parttime ondernemen, mee naar de Kamer van Koophandel en hielp haar bijvoorbeeld met verzekeringen. Voor Hilde was dit een nieuw proces:

“Ik heb wel vaker de wens gehoord van een cliënt om zzp’er te worden, maar dan was er meestal een gebrek aan realiteitszin. Pembegul wist vanaf het begin hoe ze het wilde aanpakken. Bovendien heeft ze een groot netwerk in Overvecht, omdat ze overal vrijwilligerswerk doet en heeft gedaan. Dus ik had er vanaf het begin veel vertrouwen in. Het is erg mooi om dit samen met haar te doen.”

Hilde Koemans (bron).

PEMROOS bezoeken

Je kunt de salon bezoeken op de Gangesdreef 124, waar ook een fysiotherapiepraktijk gevestigd is.
Een afspraak maken kan via e-mail of 06 287 20 672.

Foto bovenaan: Wethouder Linda Voortman opent PEMROOS (bron: Linda Voortman op Twitter)