Wijkambassadeur van Overvecht: Mohamed Altalhaoui

Een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen voor de wijkambassadeurs. Juist in deze tijd, met corona, is het belangrijk dat wij als Overvechters het gesprek met elkaar aangaan. De volgende Wijkambassadeur die zich voorstelt is een expert in dialogen en mensen samenbrengen: Mohamed Altalhaoui.

TEKST: Dennis van Elten FOTO: Godfried van Utrecht

“Mijn naam is Mohamed Altalhaoui (52). Sinds 1990 woon ik in Nederland en sinds 1996 in Overvecht. Vanaf 2012 ben ik arbeidsongeschikt vanwege gezondheidsklachten. Trombose in mijn oog heeft mijn leven en mijn kijk op het leven veranderd. Hiervoor was ik accountmanager bij een grote schoonmaakorganisatie. Daarnaast heb ik veel gedaan in de cultuur en media. Toen ik thuis kwam te zitten, besloot ik dat binnen zitten mijn leven en dat van de mensen om mij heen niet zou veranderen. Ik wilde mensen helpen. Het begon met samen met mijn buren eten, daarna een praatje maken met ouderen. Overvecht ligt mij aan het hart en ik verbind de mensen graag.

Ik ben voor de functie wijkambassadeur benaderd door Demi Joolen (de eerste bewonersverbinder), omdat ik heel actief ben in Overvecht. Hieruit is ook mijn bekende wandeling ontstaan: Wandelen & Dialoog met Mohamed. Lekker in de openlucht, samen met mijn vrienden de dialoog aangaan. En dat heb ik ook met veel Overvechters, wijkambassadeurs en bekende mensen gedaan. Ook tijdens deze coronacrisis, heb ik mensen geinterviewd, zoals Ahmed Aboutaleb (burgemeester van Rotterdam) en Kees Diepeveen (wijkwethouder Overvecht). De filmpjes zijn te vinden op het YouTubekanaal van Stichting Hiwaar.

Mijn motto is positief blijven. De toekomst van Overvecht zie ik dan ook positief in. Mijn hoop voor Overvecht is dat het nog groener wordt. We moeten wel de dialoog aan blijven gaan. Een nog grotere diversiteit aan wijkambassadeurs, een mens blijft een mens. Mensen als asielzoekers hebben juist meer hulp nodig. Deze groep zie ik ook graag vertegenwoordigd bij de wijkambassadeurs.

Ik wil ook beginnen met ‘Couscous & Dialoog met Mohamed.’ Helaas heb ik voor het laatste nog geen vaste locatie om deze activiteit te doen. Ik ben ontzettend trots op mijn wijk. Wij moeten aandacht blijven besteden aan Overvecht. Dit jaar ga ik bijvoorbeeld voor Utrecht 900 jaar samen met Stichting Hiwaar een hele interessante aanvraag indienen. Houd het in de gaten!”

Wil je ook een wandeling en dialoog met Mohamed? Stuur dan een appje naar: 06-8444 6620.

Wandeling met wethouder Kees Diepeveen