Nieuwe Beweegtuin bij gezondheidscentrum De Amazone

De Beweegtuin bij Gezondheidscentrum de Amazone in Overvecht is sinds vorige maand af. De Beweegtuin is een initiatief voor buurtbewoners en mede mogelijk dankzij een bijdrage uit het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht. Het is vooral een leuke manier om oefeningen te doen.

Oefeningen doen

De Beweegtuin is vrij toegankelijk. Je vindt het naast gezondheidscentrum de Amazone aan de Amazonedreef. Er staan diverse toestellen om spieren in je lichaam mee te trainen. Vanaf een bankje kun je met je voeten fietspedalen rond bewegen, er zijn rekken waar je je aan kunt optrekken, oefeningen voor je armen en meer. Voor het geval niet direct duidelijk is hoe je een oefening moet doen, staan er afbeeldingen op de toestellen om je daarmee te helpen.

Voor iedereen vrij toegankelijk

Zeker voor ouderen is de beweegtuin welkom. Wandelen is natuurlijk fijn, maar soms wil je meer bewegen en op een andere manier. Maar dan zonder meteen naar de sportschool te gaan en voor een abonnement te betalen. Daar is de beweegtuin voor: laagdrempelig en altijd toegankelijk. Iedereen kan langskomen om te bewegen. Natuurlijk moet je daarbij wel rekening houden met de geldende coronaregels.

Informatie

Heb jij ook een goed idee waarmee het Initiatievenfonds van de gemeente zou kunnen helpen? Kijk hier voor meer informatie.

Gezondheidscentrum De Amazone
Amazonedreef 41-46 in Utrecht

Meer weten? In november 2021 zond U in de Wijk een reportage uit over de Beweegtuin, toen deze nog niet klaar was. Bekijk de video hieronder.

U in de Wijk reportage over de Beweegtuin

Meer nieuws over sporten in Overvecht.