IJsclub Siberia start crowdfunding voor mobiele schaatsopslag

IJsclub Siberia is een crowdfunding begonnen om een nieuwe Mobiele Schaatsopslag mee te kunnen financieren. Ze zijn al een eind op weg, maar kunnen je hulp nog wel gebruiken. Bouw je mee aan de ijsbaan Park de Watertoren door te doneren? De crowdfunding op platform Voorjestadsie loopt nog t/m 16 februari 2022.

Opslag voor gratis leenschaatsen

Als het vier nachten streng heeft gevroren, kan er al geschaatst worden op ijsbaan Park De Watertoren. Samen schaatsen, op het ijs lopen, glijden en krabbelen, buiten ontdekken wat je kunt, vallen en opstaan, púúr natuurijsplezier. IJsclub Siberia biedt op deze ijsbaan gratis leenschaatsen aan voor kinderen uit Overvecht. Dankzij héél veel genodeerde schaatsen de afgelopen jaren is dat mogelijk.

Om al die leenschaatsen goed te kunnen opbergen, ontwierp Siberia samen met Dion van Lugtenburg van Eron Staal een nieuwe Mobiele Schaatsopslag. Deze opslagruimte kan verplaatst worden vanaf het achterplein van het Pouwercollege naar de ijsbaan die 100 meter verder ligt. De Nieuwe Mobiele Schaatsopslag, met ruim 250 schaatsen, wordt een plek waar kinderen en ouders uit de buurt samenkomen om hun schaatsen op te halen. Een goede opslag zorgt ervoor dat alle materialen van de ijsclub het hele jaar goed opgeslagen liggen. En natuurlijk is het ook een droge en warme plek voor onze vrijwilligers.

Wat zijn de kosten?

Siberia is al hard op weg om de nieuwe Mobiele Schaatsopslag te financieren, maar ze kunnen je hulp daarbij goed gebruiken! De Gemeente Utrecht betaalt de helft van de kosten. Daarnaast verzorgen zij de kosten voor uitbreiding en betegelen van het achterplein. De crowdfundingsactie heeft in de eerste twee weken al veel opgebracht. Mede dankzij een aantal partners van de ijsclub – Zorgmanege ’t Hoogt, Het Ondernemersfonds en Soenda Festival – is er al een redelijk bedrag binnen. Met de crowdfunding hoopt Siberia €3000 of meer aan donaties te ontvangen.

Een bijdrage leveren?

IJsclub Siberia is superblij met iedere bijdrage! Surf daardoor naar de crowdfundingpagina op platform Voor je Stadsie en doneer. Bij donaties vanaf €5,- krijg je leuke cadeau’s, zoals meedoen aan een loterij voor allerlei toffe Siberia items, een knuffel, een zelfgebreide muts of deelname aan een kampvuurmiddag.

Extra gelden voor de nieuwe mobiele schaatsopslag zijn zeer welkom om allerlei dingen in en rond de opslag te kunnen aanschaffen. Op een andere manier helpen? Je kunt bijvoorbeeld je tweedehands schaatsen doneren bij de tweedehands winkel van Nuovo Pouwercollege, La Bohemedreef 7 in Utrecht Overvecht.

Video: Bouw mee aan de nieuwe schaatsopslag


Meer cultuurnieuws uit Overvecht.