Inzamelingsactie voor BOKS Jongerencultuurhuis Overvecht

Tijdens afgelopen Oud & Nieuw is BOKS Jongerencultuurhuis in Overvecht hard getroffen. Een vuurwerkbom en een brand vernielden een deel van het cultuurhuis aan de Scharlakendreef. Met name de ruimte van de meidenhuiskamer is helemaal vernield en mist zelfs een muur. Veel mensen willen de jongeren van BOKS nu helpen en daarom is een inzamelingsactie gestart.

Halima el Ghamarti, directeur van BOKS: “We zijn nu tijdelijk gesloten en kijken met partners naar alternatieve ruimtes om het cultuurprogramma doorgang te geven. Het mooie nieuws is dat we daarin constructief optrekken met stichting JoU en bekend kunnen maken dat we in buurthuis De Boog terecht kunnen.” (bron)

Plek voor creatieve jongeren

De jongeren van BOKS willen de slechte start 2022 niet het hele jaar meedragen en kijken positief naar de toekomst. Er is ook veel steun vanuit de gemeenschap, van buren en culturele partners. BOKS is een plek waar jonge makers hun creatieve talenten leren ontdekken, ontwikkelen en presenteren. Het jongerencultuurhuis helpt door daarvoor letterlijk ruimte te maken. Samen een eigen plek creƫren waar ze elkaar creatief kunnen ontmoeten is dan ook heel belangrijk.

Voor DJ Murat is het jongerencultuurhuis in Overvecht zijn tweede thuis. Hij is dan ook erg geschrokken van de vuurwerkbrand:

"Ik ben vooral aan het wachten op een nieuwe locatie in Overvecht en mis de vibe bij BOKS. Ik mis het sociale en het samen chillen in de studio. Als we morgen weer aan de slag kunnen zou ik de eerste zijn die aan komt rennen."

Crowdfunding voor BOKS

Wil jij de jongeren van BOKS hierin financieel ondersteunen? Ga dan naar de pagina op het crowdfunding platform GoFundMe en help met een donatie! BOKS is een non-profit organisatie met een ANBI-status.

BOKS Jongerencultuurhuis Overvecht is onderdeel van Cultuur Platform Overvecht.
Lees hier meer over het CPO en activiteiten van alle culturele partners.