Stadskwekerij Stekkers nieuw op terrein tuincentrum Steck in Overvecht

De Utrechtse stadskwekerij Stekkers is sinds november 2021 gastkweker bij tuincentrum Steck aan de Gageldijk in Overvecht. Ze zijn druk bezig geweest met het inrichten van hun stukje grond achter het tuincentrum als kwekerij.

Voedselbos voor in je tuin

Stekkers heeft een duidelijke missie: zoveel mogelijk eetbare gewassen kweken. Denk aan fruitbomen, bessenstruiken en kruiden. Belangrijk daarbij is een lokale manier van werken en gewassen op een duurzame manier telen. Bij Steck in het tuincentrum vind je nu al allerlei lekkere soorten, waarmee je je eigen voedselbos(je) maakt in je tuin of zelfs op je balkon.

Yessie van Stekkers: “Mooi dat we nu een stuk grond bij Steck hebben. Samen met de andere ondernemers daar werken we mee aan het vergroenen van Utrecht. Wie weet ontwikkelen we wel potgrond samen met de Clique, onze huidige buren en een partij die nieuwe producten ontwikkelt van afval uit de stad.”

Groene stadsoase

Het voormalige Tuincentrum Overvecht wordt stap voor stap omgebouwd tot een stadsoase. Lokale ondernemers kunnen hier samenwerken aan het vergroenen van Utrecht met planten, producten en goede ideeën. Stadskwekerij Stekkers draagt niet alleen bij door gewassen te telen, maar juist ook door kennis te delen en te laten zien hoe het moet. Ze helpen bijvoorbeeld mensen die een ‘eetbaar’ stukje tuin willen. Ook een heus voedselbos ontwerpen en realiseren kan bij hun.

Over Stekkers

In februari 2020 is Boudewijn met Stekkers begonnen, toen nog onder de naam Kwekerij Zomerhuis. De plek was gewoon zijn toenmalige achtertuin (het zomerhuis van een boerderij in Leidsche Rijn). Vanuit een passie voor bomen planten en de wereld groener maken, ging hij aan de slag. In de winter van 2020/21 is Yessie aangehaakt. Haar talenten en dromen passen erg goed bij de kennis en drive van Boudewijn.

Wil je meer weten over deze twee groene ondernemers en hun stadskwekerij Stekkers? Kijk dan op hun website of volg Boudewijn en Yessie op Instagram.

Bron: Stadskwekerij Stekkers

Lees meer nieuwsartikelen over tuincentrum Steck.