Nieuwbouw woningen Ivoordreef in Overvecht stap dichterbij

De Ivoordreef in Overvecht gaat veranderen. Op de plek waar nu een groot flatgebouw staat, komen nieuwe woningen, een parkeergarage, een plein met speelvoorzieningen, een speelplek aan de Klipspringerdreef en een sportveldje. De grote flat staat al een tijdje leeg en zal in het eerste kwartaal van 2022 worden gesloopt.

Bouwenveloppe vastgesteld

Onlangs heeft de gemeente de zogenaamde ‘bouwenveloppe’ voor de plannen vastgesteld. Hierin staan de plannen uitgewerkt met alle eisen en voorwaarden erbij. Voordat er gebouwd kan worden, is er nog een belangrijke stap: het definitieve bestemmingsplan. Dat zal naar verwachting in maart/april 2022 ter inzage liggen. Omwonenden kunnen dan hun mening geven. De definitieve vaststelling volgt dan in het derde kwartaal van 2022.

Samen voor Overvecht

De bouwplannen zijn gemaakt door Bo-ex in samenwerking met Amvest en ERA Contour. Wethouder Kees Diepeveen is blij met het project. Het sluit goed aan op de ambities in de wijkaanpak Samen voor Overvecht:

“De plannen voor de Ivoordreef dragen bij aan plezierig wonen in een meer gemengde wijk, één van de ambities van onze wijkaanpak Samen voor Overvecht. Er komen gevarieerde, kwalitatief goede en duurzame woningen en de woonomgeving wordt aantrekkelijk, groen en veilig. Hierdoor kunnen kinderen straks dichtbij huis buitenspelen en mensen dichtbij huis genieten van het buiten zijn.”

Kees Diepeveen (bron)
Flat aan de Ivoordreef zoals te zien in Google Earth (beeld uit juni 2021)

Wat komt er op en rond de Ivoordreef?

  • Ongeveer 160 sociale huurappartementen voor Bo-Ex. Aan de Einsteindreef komen 2 appartementencomplexen met 9 verdiepingen.
  • Ongeveer 75 middeldure huurappartementen. Tussen de 2 flats van Bo-Ex aan de Einsteindreef komt een gebouw met 5 verdiepingen.
  • Ongeveer 75 koop eengezinswoningen. De woningen bestaan uit 3 verdiepingen met een plat dak en krijgen een tuin.
  • Er blijft ruimte voor de Jeruëlkapel van de Evangelische Broeder Gemeente.
  • In het midden van de bouwblokken komt een groot plein waar woningen omheen staan. Een plek waar geen auto’s komen, net als in de straatjes naar het plein. Op het plein is ruimte om te spelen en elkaar te ontmoeten.
  • Op de hoek van de Kasaidreef en de Oranjerivierdreef komt een nieuw sportveld.
  • De toekomstige bewoners van de Ivoordreef parkeren in een parkeergebouw van 5 verdiepingen. Dit gebouw biedt plek aan ongeveer 170 auto’s en krijgt groene gevels. Zo hoeven de auto’s niet in het openbaar gebied te parkeren.
  • Het nieuwe plein wordt het hart van de buurt. Niet alleen voor toekomstige bewoners, maar juist ook voor de buurtbewoners die om de nieuwbouw heen wonen. Een fijne plek waar kinderen veilig kunnen spelen en bewoners een praatje met elkaar kunnen maken.
Inrichtingsplan Ivoordreef openbare ruimte, uit Bouwenveloppe
Inrichtingsplan voor de openbare ruimte (uit de bouwenveloppe), klik voor een grotere weergave.

Planning bouw

Naar verwachting kan de bouw in 2023 starten. De appartementen komen eerst, de eengezinswoningen later. Halverwege 2025 zou alles klaar moeten zijn en alle woningen opgeleverd.

Meer informatie

Download en lees de Bouwenveloppe hier (PDF, opent in nieuw venster)
Op ivoordreef-utrecht.nl vind je alle informatie voor bewoners en ondernemers.
Ook op de website van de Gemeente Utrecht vind je informatie over dit bouwproject.

Meer nieuws over wonen in Overvecht