Ontdek Overvecht met de ZIMIHC Kunstroutes

Nog t/m 7 juni kun je twee kunstroutes door Overvecht lopen (of fietsen): ZIMIHC Kunstroute De wijk in! Een gezonde wandeling dwars door Overvecht langs gedichten, bestaande kunstwerken in de openbare ruimte en tijdelijke kunst van bewoners die hun werk in de kijker zetten. Bekijk de expositie van Rick Rindersma en wandel langs de spandoeken van Outsider Art. Je volgt de kunstroutes aan de hand van de izi TRAVEL app op je smartphone.

Overvecht Noord- en Overvecht Zuidroute

Er zijn twee kunstroutes uitgewerkt: een Overvecht Noord-route en een Overvecht Zuid-route. Bij alle twee loop je een rondje. De ronde in noord start vanaf ZIMIHC theater Stefanus en loopt door de Park de Gagel en zelfs naar begraafplaats Daelwijck aan de Floridadreef. Met onder andere dichtkunst van Susana en de muziek van Jermain Bridgewater. Heb je dorst? Bel dan aan bij ZIMIHC of loop naar binnen. Als ZIMICH is geopend, kan je een drankje halen en bij de picknick tafel buiten opdrinken.

De rondwandeling door Overvecht Zuid start vanaf Station Overvecht. Hier kom je langs muurschilderingen, bekijk je de schilderijen van Renske van der Wal bij de bibliotheek en kom je de Camera Obscura tegen. Bij CoffeeMania op Station Overvecht krijg je op vertoon van de app 20% korting op een drankje of een koek.

Neem een koptelefoon mee, want dichter Menno Smit vertelt je alles wat je wilt weten over het kunstwerk waar je voor staat. In de parken mag helaas niet gefietst worden.

Informatie

De route is op de izi TRAVEL app te volgen: Download de app via de website van izi Travel (Android of iOS) of zoek hem op in de Android of iOS appstore. 
Je kunt ook hier de route zelf downloaden en afdrukken. 
Op afspraak is deze route af te halen bij ZIMIHC theater Stefanus (Brazili├źdreef 2, Utrecht).
Bron: ZIMIHC.