Noordertuin opent terras bij Tuincentrum Steck in Overvecht

Een nieuw groen tuincafé met voedsel uit de buurt 

In tuincentrum Steck aan de Gageldijk opent nieuwe horeca. Noordertuin is een groen tuincafé dat voor nu het terras opent tijdens de openingstijden van Steck. Noordertuin werkt met voedsel van eigen bodem’ door samen te werken met lokale leveranciers en ondernemers. Alleen al Utrecht en Overvecht hebben zoveel lekkers te bieden.

Terras in het Noorderpark

Noordertuin ligt achterin tuincentrum Steck, aan de rand van het Noorderpark. Het groene terras van Noordertuin kijkt uit op een nieuwe moestuin van Voedseltuin Overvecht. Naast het terras en de moestuin opent binnenkort ook de natuurspeeltuin, een speelplek met zand, water, hout en klimbomen. Noordertuin wordt de ideale plek tussen het groen, voor een kop koffie in de zon tijdens een wandeling of fietstocht in het Noorderpark. 

Voedsel van dichtbij

Op de menukaart vind je onder andere koffie van het Utrechtse Nordkapp, limonades van de Roze Bunker en (on)kruidenthee van Wilder Land: gezaaid en geoogst aan de randen van lokale weilanden. Thee die goed is voor bijen en vlinders. Dit weekend krijg je bij je eerste  bestelling een zakje (on)kruidentheezaad voor in eigen tuin. 

Biodiversiteit

Noordertuin gaat werken met producten die een bijdrage leveren aan de biodiversiteit. Zo zorgt Noordertuin samen met haar partners voor een gezonde balans tussen mens en milieu. Dit doet Noordertuin door ingrediënten en producten te gebruiken die een minimale impact op natuur en milieu hebben. Seizoensgroenten van de Voedseltuin Overvecht hebben bijvoorbeeld een vaste plek op de menukaart. 

Informatie

Vanwege de coronamaatregelen is voorlopig alleen het terras geopend met een eerste menukaart. 

Openingstijden Noordertuin:
Maandag tot vrijdag: 09:30 – 17:30
Hemelvaart: 11:00 – 17:00
Zaterdag: 09:30 – 17:00
Zondag: 11:00 – 17:00

Bron: Steck. Foto: Jeroen Soeterik