Awad en Jordy zijn de nieuwe bewonersverbinders in Overvecht

Bewonersverbinders Awad en Jordy gaan verder met de Wijkambassadeurs

Ongeveer anderhalf jaar geleden startte het project wijkambassadeurs. Een grote drijfveer achter dit project was bewonersverbinder Demi Jolen. Nu draagt zij het stokje over aan twee nieuwe bewonersverbinders: Awad Elarbab en Jordy Keizer. In dit artikel vertellen zij hun verhaal.

TEKST: Dennis van Elten | FOTO: Godfried van Utrecht

De positieve kant van Overvecht

Eerst is het woord aan Demi: ‘De vacature van bewonersverbinder kwam op mijn pad toen ik meer voor de wijk wilde gaan doen. Deze sprak mij aan omdat ik zelf de wijk als mooi en positief ervaar, en het belangrijk vind om bewoners een stem te geven. Ik merkte dat er veel mensen een beeld hebben van Overvecht dat niet klopt en dat er veel bewoners zijn met goede ideeën voor de wijk. Ik geef het stokje door omdat ik een grote droom ga najagen: ik ga naar het Franse platteland.

Ik kijk positief terug op mijn tijd met de wijkambassadeurs. Ik heb bijzondere mensen met veel kracht ontmoet, die zich allemaal ontzettend hard inzetten voor onze wijk. Ik ben blij dat het een diverse groep is, die op verschillende manieren meedenkt en doet. Ook vind ik het jammer dat mijn betrokkenheid stopt, een hecht netwerk opbouwen heeft tijd nodig. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat Jordy en Awad er een mooi vervolg aan gaan geven.’

Vriendschap en passie voor de wijk

De nieuwe bewonersverbinders Awad en Jordy zijn al 4,5 jaar actief als bewoner, vrijwilliger en professional in de wijk, vooral in de buurt rondom Park de Gagel. ‘Vanaf 1 februari zijn wij de nieuwe bewonersverbinders. Vanuit onze vriendschap voor elkaar en de passie voor onze wijk, zetten wij ons in voor Overvecht. Een wijk met prachtige plekken waar betrokken en ondernemende bewoners elkaar ontmoeten en oog hebben voor elkaar. Doordat we op vele manieren al actief zijn in de wijk, kennen wij ook al een aantal wijkambassadeurs. Dat is een groot voordeel.

Wij gaan ons inzetten om de huidige groep te versterken.

De eerste maand gebruiken we om kennis te maken met de wijkambassadeurs. We nemen de tijd om goed te luisteren naar de behoeften en ideeën van de groep. Waar het kan zullen we in kleine groepen bij elkaar komen. Daarnaast zullen we online meetings organiseren. We kijken ernaar uit om zo de wijk nog beter te leren kennen! Juist in deze moeilijke tijd waarin verbinding soms ontbreekt, zorgen wijkambassadeurs voor groen in de wijk en sluiten zij aan bij bijeenkomsten. Wij gaan ons inzetten om de huidige groep te versterken en de groep verder uit te breiden. Wij hebben vooral veel zin om met deze betrokken Overvechters samen te mogen werken!‘

Maak hier kennis met alle Wijkambassadeurs