Raad in de wijk op 20 november: Een goede buur in Overvecht

Woensdagavond 20 november komt de Utrechtse gemeenteraad naar Overvecht voor een bijeenkomst over wonen in onze wijk. Wat is ervoor nodig om goede buren te zijn? Iedereen is welkom, meld je aan bij Wijkbureau Overvecht via overvecht@utrecht.nl.

Goede buren zijn

In de wijk Overvecht wonen veel mensen bij elkaar. Dat kan heel gezellig zijn, maar soms ook ingewikkeld. Rekening houden met elkaar, elkaar zien, voor elkaar zorgen, de buitenruimte delen, samen zorgen voor de omgeving.

De manier waarop we wonen speelt een rol: Zit je dicht op elkaar of is er veel ruimte voor iedereen? Deel je een flatgebouw met een centrale hal en een gezamenlijke lift, of heb je allemaal een achtertuin met een schutting? Hoe de situatie ook is, de vraagt blijft: Hoe ben je een goede buur en woon je samen prettig in je eigen buurt?

Werken aan prettig wonen

In de aanpak ‘Samen voor Overvecht’ werken we aan de ambitie ‘Plezierig wonen in een meer gemengde wijk’. Daarover gaat Raad in de Wijk in Overvecht op 20 november. We ontvangen u graag in Openbare Basisschool De Klopvaart voor een avond over dat wat we allemaal zijn: een buur.

Welke initiatieven zijn er?

Op de avond staan we stil bij verschillende initiatieven en werkwijzen om goede buren te zijn, van bewoners en woningbouwcorporaties, zoals de ‘buurtambassadeurs’. Daarnaast bespreken we ook wat daar voor nodig is en hoe je goede buren blijft. 

Programma

19.30 – Inloop
20.00 – Aftrap door gemeenteraadslid Mohammed Saiah en wijkregisseur Marina Slijkerman
20.30 – Discussie aan de hand van stellingen
20.45 – Koffie
21.00 – Bespreken van voorbeelden
22.00 – Afsluiting, met onder meer uitreiking ‘watertorentjes’ aan ‘goede buren’
22.15 – Napraten met hapje en drankje
23.00 – Einde 

Informatie

Datum/tijd: woendag 20 november van 20.00 tot 22.15 uur
Locatie: Basisschool (OBO) De Klopvaart, Eufraatdreef 1 in Utrecht
Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst door een mailtje te sturen aan overvecht@utrecht.nl.

Tekst: Gemeente Utrecht

Foto: autovrije Samosdreef in Utrecht Overvecht, door Olivier Beens