Stichting Durf te Dromen helpt jongeren hun talent te ontdekken

Redouan El Yaakoubi wil jonge Overvechters helpen zich te ontplooien

Als échte Overvechter stond Redouan El Yaakoubi al meerdere malen in Dreefnieuws. Zijn droom om profvoetballer te worden is uitgekomen, maar hij is altijd heel betrokken gebleven bij zijn eigen wijk, vooral met jongeren en hun talent. Dit jaar heeft hij daarom Stichting Durf te Dromen opgericht. 

FOTO: Ebru Aydin

Stichting Durf te Dromen richt zich op kinderen die wel wat hulp kunnen gebruiken met school en hun eigen ontwikkeling. Doel is dat iedereen zich optimaal kan ontplooien. En dat is in een wijk als Overvecht heel belangrijk. In de Special van Dreefnieuws vertelt hij over zijn eigen ervaringen:

“Ik voel me thuis in Overvecht. Overvecht is een diverse multiculturele wijk. Een opkomende wijk met veel talent dat niet altijd gezien wordt. Ik ben zes keer bij FC Utrecht afgewezen. De zevende keer werd ik aangenomen. Het is de kunst om met tegenslag om te gaan. Als je een droom hebt, moet je er hard voor gaan.”

Het team van Durf te Dromen is vanaf 27 september 2020 te vinden in het buurtcentrum van sporthal De Dreef in Overvecht. Dit jaar start de begeleiding van kleine groepjes leerlingen uit groep 6, 7 en 8 en zijn er wekelijks inloopavonden voor leerlingen uit klas 1, 2 en 3 van de middelbare school. Het aantal plekken is beperkt, dus als je interesse hebt: Aanmelden kan via de website van Stichting Durf te Dromen (VOL is VOL)! 

Zoveel talent

Volgens Redouan barst het in Overvecht van het talent, maar ontbreken vaak de juiste mensen om jongeren te begeleiden, schrijft hij op Facebook:

Niemand kan ontkennen dat er problemen zijn, maar er zijn ook zoveel mooie, positieve gebeurtenissen, momenten en mensen. Energie en passie is niet het enige wat Overvecht nodig heeft, maar ook de kennis en kunde om een ander naar de volgende stap te helpen.

Meer informatie:

Redouan was te gast bij FUNX radio om over zijn nieuwe stichting te praten, luister het interview hier terug

Volg Stichting Durf te Dromen op Facebook, op Instagram (@stichting.dtd) en hou de website in de gaten. 

De gemeente Utrecht steunt Stichting Durf te Dromen in het kader van de wijkaanpak Samen voor Overvecht.

Videograaf Jeremy Flohr maakte een mooi portret van Redouan: