Portret van Overvechter Hamid Irani

Büsra Kondakci maakt portretten van wijkbewoners voor Echt Overvecht. Volg ons op Facebook om al haar portretten te zien! Dit is alweer haar tweede portret: Hamid Irani (50 jaar). 

TEKST & FOTO: Büsra Kondakci

“Ik ben Hamid Irani (50) en woon al vijf jaar in Overvecht, in een fijne omgeving met lieve mensen in de buurt. Mijn favoriete plek is de Watertoren. De tjirpende vogels geven mij rust en ik maak daar ook graag foto’s. En natuurlijk Stut Theater, want toneelspelen doe ik het allerliefst! We dansen en doen lekker gek en dit geeft mij elke keer weer positieve energie. In de lockdown spreken we nog wekelijks online af, dan doen we spelletjes en kletsen we bij. Vorig jaar hadden we een coronaproof voorstelling voor eenzame ouderen. Dat is het mooiste wat ik ooit heb meegemaakt in Overvecht. Mensen gingen meedansen en het voelde goed om ze te zien lachen in deze moeilijke tijd.

Verder ben ik vrijwilliger bij Doen en Laten en probeer mensen met problemen te helpen en te steunen. Ik wil iemand zijn die altijd klaar staat voor de ander, want samen staan wij sterker! Mijn boodschap voor alle mensen in Overvecht is dan ook: wees lief voor elkaar, vraag je buren hoe het met ze gaat en sta klaar voor elkaar. En als je het even moeilijk hebt, schroom niet om hulp te vragen. Want wij zijn er voor elkaar!”

Büsra maakte eerder al een portret van liefdevolle moeder Öznur Sahin Yildirim.