Film over de Klopvaart in Overvecht zondag 31 januari op tv

Vorig jaar maakte filmer Suzanne van Leendert een filmdocumentaire, die geheel is opgenomen langs de Klopvaart in Overvecht: Vaart – een ode aan stadsnatuur. Op zondag 31 januari is de film de hele dag te zien bij RTV-Utrecht. 

FOTO: Zonsondergang boven de Klopvaart, door Olivier Beens

De documentaire van Suzanne is vorig jaar al vertoond bij ZIMIHC theater Stefanus én Zuilen. Suzanne woont zelf in de Klopvaartbuurt en wilde hier altijd al eens een film over maken. Tijdens wandelingen door de buurt zag ze telkens andere dingen om te filmen: buurtbewoners die de vaart schoonmaken, een jongetje dat aan magneetvissen doet, een gure winterse dag met een bevroren Klopvaart. 

Een voorproefje van de film kun je bekijken op de website van Suzanne van Leendert

Film en poëzie

Over deze filmbeelden hoor je de stem van Anne Broeksma – dichter van het Utrechtse Stadsdichtersgilde –  die de poëtische teksten in de film schreef.  In zekere zin gaat de film niet perse over deze mooie plek in Overvecht, maar juist over stadsnatuur in het algemeen. Die vind je namelijk overal, waar je ook woont. En je kunt er altijd van genieten, als je er maar oog voor hebt. 

U in de Wijk over VAART

Onlangs sprak Els Wegdam van U in de Wijk met Suzanne en met buurtbewoner Basje Versteeg, die ‘in de film’ zit. Basje woont met veel plezier in deze buurt, ze vond vooral de winterse beelden van de Klopvaart prachtig. Het deed haar denken aan vroeger, toen winters nog wel eens koud waren en je kon schaatsen op de Klopvaart, met aan de oever koek en zopie! 

Te zien bij RTV-Utrecht

RTV-Utrecht zendt de documentaire op zondag 31 januari uit! Vanaf 08.00 uur ’s ochtends start de documentaire op elk heel uur t/m maandagochtend. 

Kijk het item van U in de Wijk hieronder: