Eet Mee: ontmoet nieuwe mensen tijdens een video-etentje

Eet samen (online) en ontmoet nieuwe mensen

Hou je van een goed gesprek? Kook je graag voor anderen? Wil je mensen ontmoeten die je normaal niet tegen zou komen? Wat je reden ook is, Eet Mee is een geweldige manier om nieuwe mensen te leren kennen. En in tijden van corona kan dat gewoon online! 

FOTO: Inge Pont

Het is spannend met de toename van corona-besmettingen. Veel mensen werken en studeren thuis. Ook uitjes in onze vrije tijd zijn er minder. Daarom is het belangrijk om in contact met elkaar te blijven.

Uit je thuisbubbel met video-etentjes 

Tijdens de lockdown – in het voorjaar van 2020 – is Eet Mee begonnen met het aanbieden van video-etentjes. Die maken het mogelijk om uit je eigen omgeving te stappen en nieuwe mensen te leren kennen. Of de taal te oefenen. Je kookt voor jezelf, maar zit toch samen aan tafel, met iemand die Eet Mee voor jou heeft uitgekozen.

Verrassende mix van deelnemers 

De video-etentjes zijn een groot succes. Van studenten en ouderen tot mensen die tijdelijk in Nederland wonen en mensen met een vluchtelingachtergrond, de etentjes trekken een verrassende mix van mensen aan. Een deelnemer van 26 jaar:

“Leuk om in deze tijd uit je eigen bubbel te komen en nieuwe mensen te leren kennen op een heel laagdrempelige manier!”

Maak er wat bijzonders van! 

Je kunt van jouw video-etentje iets bijzonders maken door iets speciaals te koken, iets leuks aan te trekken of kaarsen aan te steken. Of organiseer een video-etentje tijdens de lunch om lekker even je werkdag te breken. Alles is mogelijk bij Eet Mee.        

Hoe werken de video-etentjes?

Aanmelden voor een video-etentje kan via de website van Eet Mee. Het enige dat je nodig hebt is een mobiel, tablet of laptop en een internetverbinding. Op basis van jouw profiel kiest Eet Mee iemand voor je uit. Je krijgt vanzelf een uitnodiging voor een etentje – of je organiseert er zelf eentje.  

Meer weten of je meteen aanmelden? Surf naar www.eetmee.nl