Cursus moestuinieren in Stadstuin Klopvaart vanaf 22/23 februari

Zelf gezonde groenten telen, oogsten en daarna opeten? Met of zonder tuin, er is altijd wel een plekje te vinden voor een moestuintje, met potten op het balkon of bakken in de tuin. In de korte cursus Moestuinieren van Utrecht Natuurlijk en IVN leer je hoe je met beperkte middelen een (kleine) moestuin opzet. Een moestuin waaruit je volop kan oogsten. We werken daarbij samen met de natuur.

Stap voor stap moestuinieren

De cursus is bedoeld voor volwassenen met weinig kennis van zaaien en groenten kweken. Het is handig om ook daadwerkelijk een moestuintje te starten, als je meedoet aan de cursus. En dat kan al op een klein stukje! Aan bod komen: inrichten van een moestuin, zaaien, verspenen, uitplanten, factoren die invloed hebben op het groeiproces, helpers en plaaggeesten, wisselteelt en de zaaikalender.

Kosten

Kosten voor deze cursus: €25,00 of €12,50 bij gebruik van een U-Pas, inclusief werkmateriaal, een cursusboek van 20 pagina’s dik en koffie/thee.

Wanneer en waar?

Deze cursus bestaat uit drie bijeenkomsten plus een excursie, die je kunt volgen op dinsdagochtend óf woensdagavond. De dinsdagcursus is van 9.30 tot 11.30 uur op 22 februari, 15 maart en 12 april 2022. De woensdagcursus is van 19.30 tot 21.30 uur op 23 februari, 16 maart en 13 april 2022. Voor beide versies is er op zaterdag 14 mei een excursie naar Tuinenpark De Pioniers.

Deze cursus houdt rekening met de geldende maatregelen in verband met COVID-19. Indien mogelijk vindt de cursus op locatie plaats. Kan dat door de dan geldende coronaregels niet, dan vind de uitvoering net zoals in 2020 en 2021 via ZOOM plaats.

Locatie: Stadstuin Klopvaart, Vancouverdreef 70, 3564 KX Utrecht.

Aanmelden

Stuur een email naar stadstuinieren@hotmail.com.
Een cursus start met minimaal 8 en maximaal 15 deelnemers.

Bron: Utrecht Natuurlijk