Grote Utrecht Stadsdiner zaterdag 17 oktober: Eet je mee?

Samen soep eten en verhalen vertellen

Zaterdag 17 oktober is het Wereldarmoededag en wat kunnen we die dag beter doen dan samen soep eten en verhalen delen? Voor Het Grote Utrecht Stadsdiner kun je vanaf vrijdag 25 september een soeppakket bestellen. Je betaalt een vrijwillige bijdrage, de opbrengst gaat naar de Voedselbanken in Utrecht. 

Ophalen van de soeppakketten kan bij ZIMIHC theater Stefanus op donderdag 15 oktober en vrijdag 16 oktober, beide dagen tussen 16.00 en 21.00 uur. Doen wij mee in Overvecht? 

Deel je maaltijd, deel je verhaal!

Delen zit in het DNA van Utrecht. Als Romeins soldaat scheurde Sint Maarten zijn mantel doormidden voor een bedelaar op straat. Het rood/wit van de gedeelde mantel is nog steeds terug te vinden in het wapen van de stad. Op Wereldarmoededag, zaterdag 17 oktober 2020 delen we daarom een maaltijd en verhalen met elkaar, op locatie en online. De hele stad Utrecht is uitgenodigd om mee te doen! Want samen eten verbindt.

Hoe doe je mee?

Speciaal voor het Grote Utrechtse Stadsdiner heeft chefkok Jasper Kaan van De Klub, het eigenzinnige restaurant in Vechtclub XL, een heerlijke maaltijdsoep samengesteld die iedereen thuis kan maken. Eet je zaterdag 17 oktober mee? Bestel dan je pakket online via deze link. Het pakket met ingrediënten voor vier personen is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is natuurlijk tof. De opbrengst gaat helemaal naar Stichting Voedselbank Utrecht.

Talkshow live via UStad

De afsluitende talkshow wordt van 18.00 tot 19.30 uur live uitgezonden op UStad en gepresenteerd door Ronald Giphart en Gabriel Erlach. Kijk mee met je bord op schoot, dan eten we allemaal samen! 

Meer weten? 

Meer informatie over het recept, bestellen, het programma en meer vind je op stadsdinerutrecht.nl