Vogelsafari in de Gagelpolder

Vind je het leuk om vogels te spotten, maar weet je ze nog niet echt te herkennen? Ga dan eens mee op excursie met de gidsen van Local Nature Guide. Op 15, 17 en 20 augustus kun je mee wandelen door Gagelbos en omgeving. 

BEELD: Local Nature Guide website

In de achtertuin van Utrecht Overvecht ligt de Gagelpolder, waar ook het Gagelbos groeit. Het is een divers natuurgebied aan de stadsrand. Jong bos groeit hier naast rietlanden en open weiland. Hierdoor voelen verschillende vogelsoorten zich er thuis. In deze tijd van het jaar kom je veel jonge vogels tegen, die er nog net even iets anders uitzien; daardoor zijn ze lastig te herkennen.

Woon je in Utrecht en heb je altijd al eens willen proeven van het kijken naar vogels? Dan is deze excursie een perfecte start voor je carrière als vogelaar! Tijdens deze wandeling loop je een korte route door het bos, een stukje door de polder en het tussenliggende rietgebied. Hier zul je vooral vogels leren kennen die veel voorkomen in de omgeving en misschien zelfs in je eigen tuin zitten!

Wil je mee? Reserveer je plekje via de website van Local Nature Guide. Kosten: €15 p.p.

Praktische informatie

Wanneer: Deze excursie wordt deze maand drie keer gegeven, op za. 15 augustus, ma. 17  augustus en do. 20 augustus. Tijd: 09 tot 11 uur
Dit neemt de gids mee: verrekijker, telescoop en vogelboek
Denk jij hier aan: verrekijker en iets te drinken
Toegankelijkheid: kinderen zijn welkom, het Gagelbos is niet toegankelijk voor mindervaliden, honden niet toegestaan
Startpunt is vlakbij Fort de Gagel: Parkeerplaats (speelbos) Gagelbos, Gageldijk 104, Utrecht